Audi hoće da vodi kolo: A7 bez ruku 130km/h

Audi je na predstavljanju A8 pokazao svoje ambicije po pitanju autonomije u vožnji i poručio da će vozači sa "nivoom tri" moći da gledaju film dok idu na odredište. Ova test vožnja modela A7 prikazuje šta su stvarno mislili.

Podeli

Ostali proizvođači insistiraju na tome da su autopilot sistemi i dalje samo podrška vozačima i da je neophodna pozornost čoveka za volanom sve vreme, ali Audi želi da se odvoji od takvog razmišljanja.

Audi će u narednih šest nedelja voditi odabrane pojedince na jednočasovno "autonomno" putovanje po nemačkim putevima u vozilu koje se zove Džek i koji je prilično samostalan za jednu "sedmicu".

Putovanje počinje od minhenskog aerodroma, a zatim se drastično ubrzava na putu A9. Kako se tvrdi, automobil će bez ruke na volanu ili stopala na papučicama razvijati brzinu do 130 kilometara na čas.

Objavljene su i fotografije jednog putovanja, Audijevo odeljenje za marketing radi punom parom i organizuje specijalne izbore za srećnike koji će se provozati Džekom, a pitanje ostaje koliko smo spremni za potpuno samovozeće automobile.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu