Tesla Model 3 - prvi video

Prvi serijski proizvedeni primerak novog Teslinog modela snimljen je ispred fabrike ove kompanije.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Automobil, za koji sajt Inside EVs saznaje da pripada prvom čoveku Tesle, Ilonu Masku, ofarban je u crnu boju, a dizajnom podseća na umenjenu luksuznu limuzinu Model S.

Na snimku se vidi da su vrata Modela 3 projektovana sa prozorima bez okvira, kao kod klasičnih kupe vozila, dok su spoljne kvake, poput onih na Modelu S, sakrivene u vratima.

Kroz prozor se nazire komandna tabla sa velikim centralno postavljenim ekranom osetljivim na dodir, preko koga se praktično vrše sva podešavanja na automobilu i sa koga vozač dobija sve potrebne informacije tokom vožnje.

Mask je objavio da će prvih 30 kupaca koji su pre više od godinu dana rezervisali svoj primerak, preuzeti automobile 28. jula, na zabavi koja se organizuje povodom lansiranja Modela 3 na tržište. Prema njegovim rečima, rast proizvodnje biće eksponencijalan: 100 automobila biće napravljeno u avgustu, preko 1.500 u septembru, a do decembra mesečna proizvodnja će dostići 20.000 vozila.

U Tesli očekuju da će u 2018. drastično povećati proizvodnju, pa bi godišnje sa fabričkih traka trebalo da siđe blizu 500.000 primeraka Modela 3, što će omogućiti da kupci manje čekaju na svoje vozilo. Model 3 će imati početnu cenu od oko 35.000 dolara u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu