Volvo: Od 2019. samo hibridni i električni automobili!

Volvo je objavio da će od 2019. godine obustaviti proizvodnju modela koji za pogon koriste isključivo benzinske ili dizel motore. Umesto njih, kupci će moći da nabave samo hibridne ili električne automobile ovog proizvođača.

Podeli
Volvo XC90 Plug-in Hybrid
Volvo XC90 Plug-in Hybrid

Pored razvoja auto-pilota, Volvo se usredsredio i na postepeno gašenje proizvodnje vozila koja pokreću motori sa unutrašnjeim sagorevanjem. Prvi korak ka potpunoj elektrifikaciji je okretanje hibridnim i čisto električnim automobilima.

Kompanija je saopštila da će 2019. prestati da izrađuje vozila koja koriste isključivo benzinske ili dizel motore, i da će se ponuda Volvo vozila ograničiti na plug-in hibridne automobile koji u sebi kombinuju elektromotor i motor na benzin, kao i na potpuno elektrifikovana vozila.

U planu je da od 2019. do 2021. Volvo izbaci na tržište tri čisto električna modela i dve sportske električne verzije sa Polestar oznakom.

"Odlučni smo da označimo kraj Volvo automobila koje pogone samo dizel ili benzinski motori”, izjavio je prvi čovek kompanije, Hokan Samuelson.

"Osim toga, planiramo da do 2025. prodamo ukupno milion elektrifikovanih automobila – hibrida i modela na struju”, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu