Brdska trka na Avali ponovo posle petogodišnje pauze

Posle kružne trke na Ušću, Srpski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Auto-moto savez Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, 24. i 25. juna organizuju brdsku auto-trku Avala, koja ima međunarodni karakter.

Podeli
Ilustracija: Detalj sa trke na Ušću (AMSS)
Ilustracija: Detalj sa trke na Ušću (AMSS)

Posle petogodišnje pauze, čuvena staza na beogradskoj planini vraća se u kalendar takmičenja, ne samo za domaći šampionat, veći će se za bodove boriti i svi oni koji žele da upišu poene za Centralno-evropsku zonu. Prema prvim najavama, za vikend se na Avali očekuje oko 50 takmičara, među kojima će biti i gosti iz Poljske, Crne Gore i BiH.

Tokom priprema za organizaciju, SAKSS i AMSS su ponovo imali značajnog partnera u gradu Beogradu, posredstvom Beokom servisa, pa su gradske javne službe još jednom uradile veliki posao na pripremi staze.

Kompletna asfaltna podloga je promenjena, naneta su dva sloja novog asfalta celom dužinom staze, a delovi predviđeni za publiku su uređeni i spremni da dočekaju sve zainteresovane gledaoce. Prostor oko Avalskog tornja je takođe sređen, a upravo će ova institucija i građani imati velike koristi nakon trke, jer će put od podnožija ka tornju sada biti kvalitetniji.

Brdska trka „Avala 2017“ počinje verifikacijom i tehničkim pregledom, koji su na programu u subotu, 24. juna, od 7 do 10 časova. Prvi od dva predviđena treninga startovaće tačno u podne, a drugi se vozi 30 minuta nakon završetka prvog treninga.

U nedelju, 25. juna, posle svečanog otvaranje prvi automobil startuje u 12 časova. Druga vožnja predviđena je oko 14 časova a svečano proglašenje pobednika u podnožju tornja na Avali zakazano je za 16 časova.

Ukoliko tehnički zahtevi dozvole, sa Avale će biti emitovan direktan prenos nedeljne trke, i to na zvaničnom sajtu SAKSS-a, i njegovim Youtube i Facebook kanalima, kao i na sportskoj televiziji SOS kanal i AMSS stranicama društevnih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 32 idi na stranu