Novi SUV iz Jaguara stiže u julu

Jaguar će 13. jula predstaviti novi SUV E-Pace, koji će u gami ovog proizvođača zauzeti poziciju ispod modela F-Pace.

Podeli
Jaguar E-Pace biće predstavljen 13. jula
Jaguar E-Pace biće predstavljen 13. jula

Test: Jaguar F-Pace

Brend koji je decenijama bio prepoznatljiv po luksuznim limuzinama i sportskim automobilima krenuo je u osvajanje SUV/krosover teritorije pre par godina modelom F-Pace.

Da su u Jaguaru doneli ispravnu stratešku odluku, pokazuje podatak da je tražnja za modelom F-Pace u 2016. povećana za 87% u odnosu na prethodnu godinu. Novo priznanje stiglo je u aprilu kada je Jaguar F-Pace na auto-salonu u Njujorku proglašen za “Svetski automobil godine 2017.”, a na istoj manifestaciji osvojio je još jednu nagradu - izabran je za "Najbolje dizajniran auto 2017.".

Na tragu uspeha prvog SUV modela, Jaguar će u julu predstaviti nešto manji, SUV E-Pace, dok će treći automobil iz ove klase, električni krosover I-Pace (čiji je koncept prikazan krajem 2016.) krenuti sa proizvodnjom u 2018. godini.

Jaguar E-Pace imaće tehnologiju pogona na sva 4 točka koja je izrađena za sportske automobile, zatim “all-Ingenium” liniju benzinskih i dizel motora, kao i skup tehnologija koje omogućavaju povezanost sa mobilnim uređajima, te brojne bezbednosne sisteme asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 32 idi na stranu