Zbogom Yeti, 18. maja stiže Karoq!

Posle samo jedne generacije ovog SUV vozila, Škoda šalje u penziju ime Yeti. Naslednik će biti promovisan 18. maja i definitivno će se zvati - Karoq.

Podeli

Glasine koje su ovih dana stizale sa nekih stranih automobilskih sajtova pokazale su se tačnim. Škoda je novi SUV model nazvala Karoq, a poreklo imena, kao i u slučaju modela Kodiaq, geografski je povezano sa Aljaskom.

I dok je Kodiaq nazvan po vrsti medveda koji živi na istoimenom ostrvu, Karoq je nastao kao kombinacija dve reči iz jezika domorodaca Aljaske - "KAA’RAQ" (automobil) i "RUQ" (strela).

Strela koja je ujedno i motiv sa Škodinog amblema, za ovu kompaniju ima višestruku simboliku koja je objašnjena u sledećem videu češkog proizvođača:

Škoda Karoq, kao sestrinski model SUV vozila VW Tiguan i Seat Ateca, bazirana je na MQB mehaničkoj platformi VW grupacije, a obezbediće komfor u vožnji za maksimalno 5 odraslih putnika.

Kupcima će biti na raspolaganju verzije sa prednjim i pogonom na sva 4 točka, dok će se snaga prenositi putem manuelnog ili automatizovanog DSG menjača sa duplim kvačilom.

Osim što se odrekla imena Yeti, Škoda je odbacila i stari dizajn po kome je ovaj SUV bio prepoznatljiv i usvojila aktuelni korporativni stilski jezik, karakterističan za modele najnovije generacije češkog proizvođača.

Približnu sliku o tome kako izgleda Karoq mogli ste da vidite na "špijunskim" fotografijama, a Škoda je u petak objavila i nešto duži video maskiranog prototipa u vožnji:

Zvanične fotografije vozila bez "kamuflaže", kao i tehnički detalji biće dostupni 18. maja, kada će se održati onlajn prezentacija, dok je svetska sajamska premijera zakazana za septembar i auto-salon u Frankfurtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu