Novi Seatov SUV stiže na auto-salon u Frankfurtu

Seat Arona, koji će u gami španskog proizvođača zauzeti mesto ispod SUV modela Ateca, imaće svetsku premijeru u septembru, na frankurtskom sajmu automobila, a u evropske prodajne salone stiže do kraja godine.

Podeli
Spekulativni render: Motor1.com
Spekulativni render: Motor1.com

Arona je najmanji od tri SUV modela koje Seat planira da ponudi kupcima. Stilski je zasnovana na najnovijoj generaciji modela Ibiza, a koristi poznatu Volkswagenovu MQB mehaničku platformu.

Sa modelom Ibiza deliće takođe motore, među kojima su četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 ks, trocilindraš 1.0 TSI i 1.6 TDI agregat. Pored manuelnog menjača u skupljim verzijama na raspolaganju će biti opcioni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.

Seat Arona će, poput mnogih srodnih SUV/krosover modela drugih auto-brendova, biti pre svega takozvani “urbani terenac”, što znači da će najverovatnije biti dostupan samo u verziji sa prednjim pogonom.

(Odgovor na pitanje kako bi ovaj automobil mogao da izgleda, dao je sajt Motor1, koji je objavio spekulativni render Arone.)

Nakon Arone, očekuje se da Seat ponudi kupcima i treći SUV, koji će biti pozicioniran iznad modela Ateca, u rangu produženog Volkswagena Tiguan Allspace.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu