Rasprodat i pre premijere: Pagani Huayra Roadster/ FOTO

Jedan od najekskluzivnijih supersportskih automobila današnjice dobio je verziju sa otvorenim krovom.

Podeli

Pagani je objavio fotografije i tehničke detalje svog novog modela uoči svetske premijere koja će se održati u martu na ženevskom auto-salonu.

Roadster je preuzeo osnovne stilske elemente od regularne Huayre, a na prvim fotografijama predstavljen je u plavoj boji koja dodatno ističe teksturu ugljeničnih vlakana od kojih je izrađena karoserija automobila.

Osim po sklopivom krovu, novi model razlikuje se od standardne, kupe verzije i po nešto drugačijoj silueti, redizajniranom prednjem delu automobila i novim aerodinamičkim elementima pozadi.

Trobojna unutrašnjost je stilski tipična za Huayru.

Paganijevi inženjeri uspeli su da određenim konstruktivnim rešenjima i upotrebom kompozitnih materijala postignu značajne uštede u masi vozila, pa je Roadster lakši od kupea za 6%, ili za 80 kg, a ukupna masa automobila je samo 1.280 kg.

Huayra Roadster za pogon koristi unapređenu varijantu poznatog Mercedes-AMG 6.0 V12 motora koji u ovom automobilu proizvodi 764 ks pri 6.200 o/min, dok maksimalni obrtni moment premašuje 1.000 Nm, a dostupan je od 2.400 o/min.

Motor je uparen sa sedmostepenim automatizovanim menjačem koji je razvio Xtrac, a koji se ugrađuje i u model Huayra BC.

U odnosu na kupe verziju, unapređen je i sistem oslanjanja, koji je uz to i 25% lakši nego kod regularne Huayre.

Nove Brembo karbon-keramičke kočnice opremljene su diskovima dimenzija 380x34 mm, a u saradnji sa Pirellijem razvijene su gume specijalno za ovaj model. Osim toga, modifikovani ESP sistem ima 5 predefinisanih modova:Wet, Comfort, Sport, Race i ESC Off.

Pagani je za Roadster projektovao dva tipa sklopivog krova. Prva verzija izrađena je od ugljeničnih vlakana sa centralnim elementom od stakla, dok se druga varijanta sastoji od platna i elemenata od ugljeničnih vlakana.

Proizvodnja ovog izuzetnog automobila biće ograničena na 100 jedinica, a nije iznenađenje da su svi unapred rezervisani, uprkos ceni koja startuje od 2.280.000 evra.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu