PSA grupa želi da kupi Opel

General Motors vodi razgovore o mogućoj prodaji marki Opel i Vauxhall grupaciji PSA Peugeot-Citroen, potvrđeno je iz ta dva auto-giganta.

Podeli
Opel Crossland X (ilustracija)
Opel Crossland X (ilustracija)

Pročitajte o modelu Opel Crossland X - novom malom urbanom krosoveru

"PSA grupa zajedno sa General Motorsom (GM) razmatra brojne strateške inicijative čiji je cilj unapređenje efikasnosti i profitabilnosti poslovanja obe kompanije, uključujući i eventualno preuzimanje marke Opel", kaže se u saopštenju PSA.

GM i PSA već tesno sarađuju na polju razvoja i proizvodnje pojedinih mini-van i SUV/krosover modela, čime su postignute značajne uštede prilikom projektovanja novih automobila.

U slučaju da PSA kupi marke Opel i Vauxhall, francuska grupacija koju sada sačinjavaju automobilski brendovi Peugeot, Citroen i DS, postala bi druga po veličini u Evropi (iza Volkswagena), sa 16% tržišnog udela na Starom kontinentu.

Ako dođe do dogovora, GM bi praktično napustio evropsko tržište i rešio se eventualnih finansijskih problema u koje bi kompaniju mogao da dovede izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU. Sa druge strane, PSA bi profitirao od Opelove tehnologije koju bi iskoristio i za modele ostalih brendova u svom vlasništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu