Iz Volkswagena stižu grejači vetrobrana bez žica

Kupci pojedinih modela nemačkog proizvođača uskoro će moći da naruče svoj automobil sa novim sistemom grejanja prednjeg vertobranskog stakla, koji neće koristiti žice.

Podeli

Problem odleđivanja šoferšajbne automobila proizvođači su rešili tako što su u svoja vozila počeli da ugrađuju grejače sa veoma tankim žicama.

Volkswagen je sada ponudio unapređeno rešenje i zamenio postojeće grejače, koji su iako izuzetno tanki, ipak vidljivi u određenim slučajevima i okolnostima. Novi odleđivači napravljeni su od izuzetno tankog sloja srebra, koji se nalazi između slojeva laminiranog vetrobranskog stakla. Koristeći između 400 i 500 vati, ovakvo staklo u stanju je da se brzo zagreje i otopi sneg ili led koji se na njemu formirao.

Pored toga, novi Volkswagenov sistem obuhvata dodatna tanka vlakna koja se takođe zagrevaju sprečavajući da se brisači zalede i stvrdnu na mrazu, i "zelepe" za staklo.

U početku, novo vetrobransko staklo biće dostupno kao doplatna opcija na evropskom tržištu u modelima Golf, Tiguan, Passat i Sharan, po ceni od 340 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu