Sportska Kia dolazi u Evropu sa tri motora

Kia Stinger, koja je svetsku premijeru imala na auto-salonu u Detroitu, početkom godine, na evropskom tržištu biće dostupna sa dva benzica i jednim dizelašem.

Podeli

Nova Kijina sportska limuzina sa zadnjim pogonom u salone širom Evrope stiže u jesen 2017, a cene će biti saopštene uoči početka prodaje. Ono što je za sada poznato jeste da će, za razliku od američke verzije, evropski Stinger moći da se naruči i sa dizel motorom.

Reč je o 2.2 litarskom agregatu koji isporučuje 200 ks (147 kW) i 440 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kia tvrdi da će dizel verzija iz stanja mirovanja do stotke stizati za 8,5 s, uz maksimalnu brzinu od 225 km/h. Podaci o potrošnji nisu objavljeni.

Motor je povezan sa osmostepenim automatikom, a kupci mogu da naruče standardnu varijantu sa zadnjim pogonom ili opcioni model sa pogonom na sva 4 točka.

Pored dizelaša, na raspolaganju će biti i dva benzinca, koja su najavljena i u SAD. Prvi je četvorocilindarski 2.0 turbo benzinski motor sa 256 ks (188 kW) i 353 Nm, dok će top model ispod haube imati 3.3 V6 agregat sa 375 ks (276 kW) i 510 Nm.

Kia navodi da će najsnažniji Stinger od 0 do 100 km/h ubrzavati za samo 5,1 s i razvijati čak 270 km/h, što znači da je to najbrži serijski automobil u istoriji korejske kompanije.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 36 idi na stranu