Kia GT - sportska limuzina spremna za sajam u Detroitu

Kia je započela medisjku kampanju kojom najavljuje dugo očekivani sportski sedan.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Korejski proizvođač je još 2011. na frankfurtskom auto-salonu izložio GT koncept limuzine sa zadnjim pogonom i sportskim performansama. Šef dizajna kompanije Kia, Peter Šrajer, tada je ovaj auto opisao kao "brak mišićavog sportskog automobila i prefinjenog četvoroseda".

Nakon nešto više od pet godina, najzad stiže i produkcijski model. Kao najavu premijere ovog automobila, kompanija je pokrenula i specijalni mini sajt The Curve Ahead. Na sajtu je postavljen sat koji odbrojava do 8. januara 2017, kada će Kia GT po prvi put biti prikazana javnosti na sajmu automobila u Detroitu.

Kako bi zagolicala maštu zaljubljenika u automobile, Kia je objavila i kratki video snimljen tokom test vožnje na Nirburgringu, pri čemu je automobil u pojedinim trenucima dostizao brzinu od skoro 250 km/h:

Očekuje se da Kia GT ispod haube ima 3.3 litarski twin-turbo V6 koji koristi i model Genesis G80, a čija je snaga preko 365 ks. Motor će najverovatnije standardno biti uparen sa osmobrzinskim autmatikom, dok bi manuelni menjač u tom slučaju bio dostupan kao opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu