Popustio i Rolls-Royce: Stiže prvi SUV

Rolls-Royce je objavio prve zvanične fotografije maskiranog prototipa svog SUV modela.

Podeli

Proizvođač superluksuznih automobila, koji je već godinama u vlasništvu BMW-a, popustio je pred vladajućim trendom koji diktira potrebu da svaka auto-kompanija u svojoj ponudi ima bar jedan SUV/krosover.

Nakon što je Bentley još 2012. predstavio koncept budućeg SUV vozila (kasnije poslužio kao osnova za serijski model Bentayga), Rolls-Royce je doneo odluku da i on započne razvoj sličnog automobila. Tako je nastao Project Cullinan, kako ga nazivaju u toj komapniji.

Ovim projektom obuhvaćen je prvi SUV u istoriji britanske luksuzne marke, ujedno i prvi Rolls-Royce sa pogonom na sva 4 točka. Prototip će uskoro biti podvrgnut testovima u realnim uslovima vožnje, kako na asfaltnim putnim podlogama, tako i na različitim vrstama terena.

U nameri da preduhitri "špijunske" fotografe koji vrebaju "kamuflirane" prototipove novih modela, Rolls-Royce je objavio prve snimke vozila koji pokazuju da proizvođač nije odustavo od svog prepoznatljivog dizajna - sa karakterističnom masivnom rešetkastom maskom i pravougaonim farovima, Cullinan spreda podeća na povišeni model Phantom.

SUV je postavljen na novu aluminijumsku mehaničku platformu koji će deliti sa Phantomom sledeće generacije. Za pogon će koristiti 6.75 litarski V12, a u medijima se spominje i verzija sa hibridnim motorom.

Prvi SUV model kompanije Rolls-Royce na tržište stiže 2018. Cena bi trebalo da bude u rangu sa jedinim pravim konkurentom, modelom Bentley Bentayga, čija osnovna verzija košta oko 200.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu