Novi Mercedes A klase biće lakši i prostraniji

Na Internetu su se pojavili novi snimci prototipa Mercedesa A klase za 2018.

Podeli
Mercedes A klase iz 2015. (ilustarcija)
Mercedes A klase iz 2015. (ilustarcija)

Aktuelna A klasa predstavljena je 2012, a model je blago redizajniran 2015. na polovini svog životnog veka.

Četvrta generacija kompaktnog hečbeka očekuje se u prvoj polovini 2018. godine, a Mercedes već uveliko testira probne primerke ovog automobila:

Kao i obično, prototip je presvučen kamuflažnom folijom, a da bi zavarao "špijunske" fotografe i zbunio radoznale posmatrače, nemački proizvođač dodao je i plastične panele na pojedinim delovima karoserije. Cilj je da se pravi dizajn spoljašnjosti što duže sačuva od znatiželjnih pogleda tokom testiranja vozila po javnim saobraćajnicama.

Ono što se ne može sakriti je namera Mercedesa da A klasa zadrži formu kompaktnog hečbeka, koju je poprimila prilikom predstavljanja aktuelne verzije, za razliku od prve dve generacije koje su spadale u potkompaktne MPV modele.

Očekuje se da će novi model biti baziran na unapređenoj verziji MFA mehaničke platforme, koja je razvijena zajedno sa kompanijom Renault. Zahvaljujući većoj upotrebi aluminijuma u konstrukciji, nova A klasa bi trebalo da bude dosta lakša od svog prethodnika, dok će potrošnja i emisije štetnih gasova biti manji nego kod aktuelne treće generacije. Pored toga, automobil će verovatno biti i nešto veći od prethodne verzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 36 idi na stranu