BMW kao uzor: Mahindra XUV Aero koncept

Indijski proizvođač automobila, koji je nedavno postala vlasnik dizajnerskog studija Pininfarina, predstavio je kupe-krosover XUV Aero.

Podeli

Nakon dizajnerskog crteža novog koncepta s kraja januara, u prilici smo da vidimo i dva kompjuterska rendera koja pružaju bolji uvid u ovaj automobila. Koncept koji je očigledno inspirisan BMW-ovim modeliam X4 i X6 ima povišeno odstojanje od zemlje, tipično za krosovere, te karakterističnu liniju krova i naglašena proširenja iznad točkova, koji odlikuju sportske kupe automobile.

Mahindra je prikazala dva verzije - sa 3 i 5 vrata.

Za sada smo uskraćeni za detalje unutrašnjosti vozila, ali proizvođač je saopštio da je koncept opremljen kožnim sedištima, ukrasnim elementima od ugljeničnih vlakana i metala. Komandna tabla koja sadrži digitalni displej umesto analognih instrumenata takođe je presvučena kožom.

Za pogon je odabran turbo motor sa 210 ks, zahvaljujući kome automobil od 0 do 100 km/h stiže za manje od 6 s. U planu je i produkcijska verzija koja će biti bazirana na konceptu, a Mahindra računa da bi na nekim tržištima taj automobil bio jeftinija alternativa srodnim modelima nemačkih proizvođača

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 41 idi na stranu