Mercedes SLC (SLK) za 2016. stiže na sajam u Detroitu?

Mercedes će uskoro predstaviti redizajn modela SLK, a u skladu sa novom nomenklaturom ovaj roadster biće preimenovan u SLC.

Podeli

Prototip restilizovane verzije snimljen je krajem novembra tokom završnih testova u Nemačkoj.

Iako su promene na spoljašnjosti delimično sakrivene folijom, Mercedes neće značajnije menjati aktuelni model. Očekuje se blagi redizajn svetlosnih grupa, maske hladnjaka i branika, a umesto bi-ksenon farova kupcima će biti ponuđena LED tehnologija.

U odnosu na model koji je predstavljen 2011, SLC će u gami imati novu verziju - 450 AMG Sport, koji treba da popuni prazninu između standardne opcije i klasičnog Mercedesa SLK 55 AMG.

Mercedes SLC 450 AMG Sport trebalo bi da dobije 3.0 V6 twin-turbo motor, poput onog koji u modelu C450 AMG Sport proizvodi 367 ks (270 kW) i 517 Nm.

Kada je reč o najsnažnijem AMG modelu, očekuje se da će umesto dosadašnjeg 5.5 V8 atmosferca i on ispod haube imati twin-turbo V6 agregat, ali sa znatno više konjskih snaga.

Više detalja biće poznato do kraja 2015. ili početkom 2016, uoči svetske premijere koja će se najverovatnije dogoditi na sajmu automobila u Detroitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu