Kako će izgledati Toyotin mali krosover?

Na frankfurtskom salonu automobila pažnju posetilaca privukao je koncept C-HR. Toyota je najavila da će budući serijski krosover, zasnovan na ovom konceptu, predstavljati zaokret u dizajnu njihovih vozila.

Podeli

Više fotografija sa frankfurtskog salona automobila 2015. pogledajte u posebnoj Galeriji

Prvi čovek japanskog proizvođača, Akio Tojoda, obećao je u Frankfurtu da će njihovi novi automobili imati "zabavniji izgled" nago što je to sada slučaj.

Toyota namerava da iskorači izvan stilsikh granica kojima su omeđeni aktuelni modeli, a uvid u dizajn budućnosti nagovešten je na konceptu C-HR.

U razgovoru za Top Gear, glavni inženjer Toyote, Hiro Koba, najavio je da će u slučaju budućeg malog krosovera te kompanije "funkcija slediti formu vozila", a ne obrnuto.

"Na tržištu je pristuan veliki broj modela u ovom segmentu. Toyota je zakasnila i zbog toga naš model mora da se razlikuje od konkurencije", objašnjava Koba.

"Kupcima ove vrste vozila veoma je bitan dizajn. Oni žele da njihov automobil reprezentuje njihovu individualnost. Većina se vozi sama ili sa još jednim saputnikom, tako da nemaju previše prtljaga. Zato smo odlučili da im umesto komfora na zadnjim sedištima, velikog prtljažnika i dobre preglednosti pozadi ponudimo - stil kakav žele."

Iako Toyota nagoveštava revoluciju u dizajnu, serijska verzija novog krosovera svakako neće biti identična konceptu C-HR.

Ipak, izjava glavnog inženjera je ohrabrujuća i sugeriše da će, za razliku od većine konceptih vozila koja u proizvodni proces uđu potpuno izmenjenog izgleda, produkcijski C-HR veoma ličiti na dizajnersku studiju iz Frankfurta.

"Ako to ne uradimo, nećemo dopreti do kupaca koje želimo da privučemo", zaključuje Hiro Koba.

Što se tiče motora, Toyota je odlučila da serijska verzija, poput koncepta, dobije hibridni pogonski sistem.

Foto: Newspress

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu