Prve zvanične fotografije Kije Sportage za 2016.

Izgled nove Kije Sportage nije tajna otkako su se na internetu pojavile nezvanične fotografije ovog vozila, a korejski proizvođač sada nam je omogućio da krosover sagledamo u svom punom sjaju.

Podeli

Kao što je već poznato, maska hladnjaka je preoblikovana po šablonu koji je primenjen na modelima Cee'd, Carens i Picanto, dok su farovi sada sasvim odvojeni od maske i podignuti na višu poziciju.

Poput modela iz familije Cee'd GT, novi Sportage biće dostupan sa takozvanim "ice cube" LED dnevnim svetlima koja se nalaze u prednjem braniku.

Pored karakterističnog krovnog spojlera, zadnji deo je dobio novi branik, restilizovana vrata prtljažnika i savremenija LED stop svetla koja su manja nego na aktuelnoj verziji.

Kia je saopštila da je inspiracija za dizajn nove generacije popularnog krosovera potekla od "nekih od najnovijih borbenih aviona".

Tehnički detalji za sada su nam uskraćeni, ali očekujemo ih uskoro s obzirom da je Kia je najavila da će Sportage za 2016. imati svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, koji počinje 15. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu