Nurburgring ipak otvara vrata za brzinske rekorde?

Iako je rukovodstvo nemačke trkačke staze nedavno najavilo da će zabraniti merenje brzinskih rekorda iz bezbednosnih razloga, izgleda da su u međuvremenu promenili mišljenje. To bi moglo da obraduje švedskog proizvođača super-sportskih automobila, Koenigsegg, koji planira da postavi rekord staze sa svojim modelom One:1.

Podeli

Podsećamo, na prvobitnu odluku o zabrani uticali su brojni incidenti na stazi, a povod je bila nesreća koja se dogodila krajem marta tokom trke VLN Endurance šampionata, kada je automobil izleteo sa staze, preleteo preko zaštitne ograde i usmrtio jednog posmatrača iz publike.

Ipak, kako prenosi magazin Road & Track pozivajući se na "izvor iz auto-industrije", vlasnici Nirburgringa se predomišljaju i spremni su da dozvole proizvođačima automobila da nastave da obaraju brzinske rekorde staze.

Isti izvor tvrdi da čelnici staze pripremaju saopštenje kojim će se ozvaničiti odluku o ukidanju zabrane.

Jedna od prvih "žrtava" zabrane bio je švedski Koenigsegg, koji je najavio da će pokušati da postavi novi rekord staze sa svojim modelom One:1, ali su ti planovi trenutno zamrznuti.

Vlasnik aktuelnog rekorda staze za produkcijske modele je Porsche 918 Spyder koji je zabeležio vreme 6 minuta 57 sekundi:

Izvor: Teknikensvarld via Swedenonline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 44 idi na stranu