Posle 15 godina prodaje Mercedes koji nikad nije vozio

Poznato je da su skupi i retki automobili odlična investicija za budućnost. Pojedini kolekcionari spremni su da čekaju 15 i više godina i da se odreknu uživanja u vožnji svog ljubimca, samo da bi ga jednog dana preprodali i zaradili novac.

Podeli

Mercedes CLK GTR Roadster iz 1999. važi za veoma redak automobil - proizvedeno je samo 6 primeraka.

Jedan od njih nalazi se u vlasništvu nepoznatog holandskog kolekcionara koji je nakon 15 godina, koliko je automobil proveo u njegovoj garaži, odlučio da ga ponudi na prodaju putem licitacije.

Interesantno je da ovaj Holanđanin uopšte nije vozio svoj skupoceni sportski Mercedes dok se nalazio u njegovom vlasništvu, što će automobilu svakako podići cenu.

Njegov Mercedes CLK GTR Roadster biće jedan od eksponata na aukciji kuće Bonhams koja će se održati 26. juna u okviru manifestacije Goodwood Festival of Speed u Engleskoj.

Procenjuje se da će dostići cenu između 1,4 i 1,8 miliona funti (2-2,5 miliona evra), što bi vlasniku trebalo da donese lepu zaradu s obzirom da je 1999. kao nov, preračunato u evre, vredeo oko 1,5 miliona.

Mercedes CLK GTR Roadster pogonjen je 6.9 litarskim V12 motorom sa 612 ks (450 kW) i 775 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,8 s, pre nego što dostigne maksimalnih 320 km/h.

Šta je bolja investicija - superauto ili luksuzna kuća?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu