Renegade pogurao Jeep do rekordne prodaje

U prva tri meseca 2015, Jeep je ostvario rast od 88% u EMEA regionu (Evropa, Bliski istok, Afrika), u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Podeli

Povećanje prodaje automobila marke Jeep nastavilo se u martu, koji ne samo da je bio 17. uzastopni mesec u kome je postignut rast u EMEA regionu na godišnjem nivou, već i mesec sa najvećim ikada zabeleženim brojem isporučenih vozila na ovim tržištima.

U martu je evidentirano preko 12.270 novih registracija Jeep vozila, od čega 2.990 u Italiji, 2.190 u Velikoj Britaniji, 1.357 u Nemačkoj i 1.267 na Bliskom istoku.

Rast je u ovom mesecu iznosio je 124%, u odnosu na 2014. godinu, čak 434% u Francuskoj, 397% u Velikoj Britaniji, 260% u Španiji i 249% u Italiji, što su zemlje sa najboljim rezultatima.

Ovakav uspeh postignut je pre svega zahvaljujući najnovijem vozilu u gami, modelu Jeep Renegade.

Značajan doprinos dao je model Wrangler, sa skokom prodaje od 30.3% kao i Jeep Cherokee, koji je u proteklom periodu imao kontinuirani rast.

Novi Renegade, koji je među najprodavanijim modelima u svom segmentu, predvodnik je uspeha brenda Jeep u EMEA regionu. Od momenta puštanja u prodaju, septembra 2014. godine, prodato je ukupno 21.600 automobil, od čega je samo u martu bilo 5.523 registracija.

Na tržištima kao što je Italija, Renegade je bio drugi najprodavaniji automobil u svom segmentu (i treći najprodavaniji u prvom kvartalu).

Pored toga, Renegade je trenutno u fazi predstavljanja u zemljama u kojima se vozi levom stranom puta, kao što je Britanija, gde je za mesec dana nakon premijere prodato 1.174 vozila.

Jeep Cherokee je takođe imao zapažen uspeh a osim britanskog, prednjače tržišta Nemačke i Italije.

Vozili smo: Jeep Renegade

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu