Audi Prologue Allroad: Pogled u budućnost "kros" modela

Posle koncepta Prologue Avant, koji je imao premijeru na sajmu automobila u Ženevi, Audi je prikazao i prototip namenjen vožnji po različitim putnim podlogama. Prologue Allroad pruža uvid u dizajn budućih produkcijskih "kros" modela nemačke kompanije, ali i promoviše novi hibridni pogonski sistem.

Podeli

Kao treći u nizu srodnih dizajnerskih studija, nakon koncepta Prologue Coupe i Prologue Avant, Audi Prologue Allroad nastao je modifikacijom karavanske verzije.

U poređenju sa Avant varijantom, Allroad ima za 77 mm više oslanjanje i pneumatike višeg profila.

Za pogon je izabran Plug-In hibridni sistem.

Ispod haube se nalazi 4.0 litarski TFSI V8, kome pomaže elektromotor, a snaga se usmerava na sva 4 točka u sprezi sa osmostepenim automatikom i quattro sistemom.

Dva motora ukupno razvijaju 734 ks a obrtni moment dostiže svih 900 Nm.

Audi Prologue Allroad do "stotke" stiže za 3,5 s, a prosečna potrošnja se spušta i do 2,4 l/100 km. Pri tome, emisija CO2 iznosi svega 56 g/km.

Hibridni pogonski sistem koji je predstavljen u novom konceptu biće upotrebljen u budućim Audijevim modelima, ali i u sledećoj generaciji Porschea Cayenne kao i u SUV modelu Bentayga, marke Bentley.

Elektromotor se napaja iz litijum-jonskih baterija od 14,1 kWh koje se, osim radom benzinskog motora, mogu dopunjavati i na kućnoj utičnici. U pripremi je i specijalni bežićni punjač, na kome trenutno rade Audijevi inženjeri.

Koncept Prologue Allroad imaće svetski premijeru na salonu automobila koji se u drugoj polovini aprila održava u Šangaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu