FIAT 500L na metan

Kompanija FCA Srbija (FIAT Chrysler Automobiles) predstavila je na sajmu automobila modela FIAT 500L sa pogonom na metan i najavila početak saradnje sa Naftnom industrijom Srbije, kao proizvođačem i snabdevačem ovog energenta u našoj zemlji.

Podeli

FIAT 500L na metan koji je izložen na štandu FIAT-a u Hali 4 Beogradskog sajma, proizvodi se u fabrici u Kragujevcu. U kompaniji FCA Srbija kažu da je reč o ekološkom vozilu sa veoma niskom emisijom ugljen dioksida.

"Pored toga, tokom perioda od 4 godine korišćenja ovog vozila ekonomska ušteda je na nivou koštanja celog automobila", rekao je Umberto Janućeli, komercijalni direktor FCA Srbija.

"Drago nam je da smo otpočeli saradnju sa kompanijom FCA Srbija na promociji prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa (metana)", izjavio je na premijeri FIAT-a 500L na metan Igor Korać, zamenik direktora Bloka Energetika u NIS-u.

"U 2014. godini počelo je sa radom naše postrojenje za proizvodnju ovog energenta na gasnom polju Palić, koje je prvo te vrste u Srbiji. Komprimovani gas se trenutno prodaje kroz sistem veleprodaje, a do kraja aprila će početi maloprodaja na NIS-ovoj benzinskoj stanici Novi Sad 10“ rekao je Korać.

Na sajmu automobila je potpisan i prvi ugovor o kupovini 21 vozila FIAT Qubo s pogonom na metan.

U saradnji sa prodavcem FIAT-a, "Auto-kućom Kole", udruženje "Boss taxi" iz Kruševca, postalo je prvo taksi udruženje u Srbiji koje će imati ekološko taksi vozilo u svom gradu.

Model FIAT 500L na metan ima 0.9 litarski TwinAir motor sa 80 KS i košta 13.450 evra .

To nije jedini FIAT-ov model koji se nudi sa ovom vrstom pogona. Pored njega, na metan se mogu voziti i Panda i Punto, kao i kompletna gama lakih komercijalnih FIAT modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu