VW Sport Coupe GTE najavljuje novi CC

Volkswagen je u Ženevi izložio koncept nove kupe-limuzine koja najavljuje naslednika aktuelnog modela CC.

Podeli

Pojava nove generacije Passata aktuelizovala je priče o novom Volkswagenu CC, a posetioci ženevskog auto-salona mogu da vide u kom pravcu će razmišljati dizajneri kada budu oblikovali produkcijski model ove kupe-limuzine.

Koncept Sport Coupe GTE dugačak je 4.869 mm, širok 1.864 mm, visok 1.407mm, što znači da je duži i širi od aktuelnog Passata.

Osim toga, međuosovinsko rastojanje je poraslo za 50 mm i iznosi 2.841 mm, pa će putnici na zadnjim sedištima moći udobno da se zavale i da pri tom imaju dovoljno mesta za noge.

Za duža putovanja, na raspolaganju je prtljažnik zapremine 480 l. Kabina konceptne verzije osmišljena je tako da ima 4 zasebna sedišta, ali će budući serijski model verovatno imati klasičnu zadnju klupu.

Kao što je to slučaj sa mnogim savremenim konceptnim vozilima, ali i nekim produkcijskim modelima, i u ovom automobilu sa centralne konzole nestala je većina tradicionalnih fizičkih komandi.

Umesto dugmića, tu je veliki ekran osetljiv na dodir.

Automobil je postavljen na velike 21 inčne točkove, koji bi na serijskoj verziji trebalo da se smanje do razumne mere, a za pogon je upotrebljen hibridni sistem koji se sastoji od 3.0 litarskog V6 TSI benzinca i 2 elektromotora.

Benzinski motor proizvodi 295 ks, a ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema dostiže 380 ks, što je dovoljno da Sport Coupe GTE do stotke ubrza za 5,2 s i da dostigne, verovatno elektronski ograničenih, 250 km/h.

Automobil može da se vozi i samo uz pomoć električne energije, a u čisto električnom modu u stanju je da pređe do 50 km.

Volkswagen tvrdi da prosečna potrošnja može da se spusti i do 2 l/100 km.

Dešavanja sa aktuelnog sajma u Ženevi možete pratiti u posebno rubrici na našem sajtu.

Više fotografija sa ženevskog auto-salona pogledajte u Galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu