Evropska premijera: Honda Jazz za 2015.

Posle azijskog i američkog tržišta, treća generacija Honde Jazz najzad stiže i u Evropu. Dve godine pošto je počela proizvodnja i prodaja u Japanu, Jazz će imati evropsku premijeru na salonu automobila u Ženevi.

Podeli

Hondin model B segmenta produžen je za 95 mm, u poređenju sa prethodnom generacijom, dok je međuosovinsko rastojanje poraslo za 30 mm.

Uz funkcionalni "Magic Seats" sistem preklapanja sedišta, novi Jazz je još praktičniji i prostraniji. Minimalna zapremina prtljažnika iznosi 354 l, a obaranjem naslona zadnjih sedišta može se povećati do 884 l.

Osim toga, na raspolaganju je i najnovija verzija Honda Connect multimedijalnog sistema, sa sedmoinčnim displejom i MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI i USB podrškom.

Postavljen na istu platformu kao i novi krosover HR-V, Jazz je pogonjen 1.3 litarskim benzincem iz Earth Dreams serije koji proizvodi 102 ks (75 kW) pri 6.000 o/min.

Snaga se na prednje točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača, a kao opcija može se izabrati i menjač sa kontinualno-promenljivim sistemom prenosa (CVT).

U ponudi će se kasnije naći i hibridna verzija sa 1.5 litarskim motorom i elektromotorom, ukupne kombinovane snage preko 130 konja. Ovaj model trebalo bi da stigne u prodajne salone krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Za bezbednost će se brinuti brojni sistemi asistencije među kojima su Intelligent Speed Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition system u High-beam Support System.

Početak prodaje treće generacije Honde Jazz zakazan je za leto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 51 idi na stranu