PSA: Visoki troškovi odlažu "vazdušni hibrid"

Francuski proizvođač suočio se sa finansijskim poteškoćama u procesu razvoja produkcijskih modela koje za pogon koristi Hybrid Air tehnologiju, pa bi pomoć mogao da potraži od drugih automobilskih kompanija.

Podeli

Kada je 2013. Peugeot-Citroen (PSA) predstavio tehnologiju hibridnog sistema koji pored motora sa unutrašnjim sagorevanjem za pogon koristi i komprimovani vazduh, kompanija je najavila da će produkcijski model iz "B" segmenta biti spreman za tržište 2016. godine.

Prema najnovijim informacijama to se ipak neće dogoditi u planiranom roku, s obzirom da su troškovi razvoja Hybrid Air tehnologije porasli na procenjenih 500 miliona evra.

Zbog toga je PSA prinuđen da zatraži pomoć od nekog drugog proivzođača automobila koji bi se uključio u projekat i finansijski ga podržao.

Otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da je vođa projekta, Karim Mokaddem, napustio PSA u septembru 2014, zajedno sa timom od 180 inženjera koji su bili uključeni u program razvoja Hybrid Air tehnologije.

Uzevši u obzir visoke troškove razvoja i proizvodnje, model sa Hybrid Air pogonskim sistemom u početku će biti znatno skluplji od klasičnih hibrida, što će dodatno otežati i usporiti prodaju i povratak uloženih sredstava.

Saznajte više o automobilu sa Hybrid Air tehnologijom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu