Škoda proizvela pola miliona Oktavija treće generacije

Za manje od dve godine koliko je proteklo od lansiranja nove Oktavije, u Škodinim fabrikama izrađeno je 500.000 primeraka ovog modela, saopštio je češki proizvođač.

Podeli

Škodin bestseler proizvodi se od 1996, kada je predstavljena prva generacije Oktavije. Do sada je kupcima širom sveta usporučeno više od 4,46 miliona automobila što čini gotovo 40 odsto svih prodatih Škoda u svetu u poslednjih 18 godina.

Treća generacija proizvodi se u Evropi, Kini, Rusiji i Indiji, a u ponudi je veći broj verzija nego ikad pre.

Kupci mogu da biraju između limuzine i karavana, pri čemu su obe varijante dostupne sa prednjim ili pogonom na sva 4 točka. Na raspolaganju je i štedljiva Octavia GreenLine, sa prosečnom fabrički deklarisanom potrošnjom od 3,2 l/100 km, kao i Octavia G-TEC sa pogonom na komprimovani prirodni gas.

Pored njih, Škoda proizvodi i kros varijantu, Oktaviju Scout, a u samom vrhu game nalazi se RS (vRS) verzija - najbrža produkcijska Oktavija ikada.

Treća generacija ostvaruje značajan rast prodaje u Evropi. Tako je na zapadnoevropskom tržištu u prvih 11 meseci 2014. isporučeno skoro 25 odsto Oktavija više nego u istom periodu 2013.

Rast prodaje u centralnoj Evropi iznosi 20 odsto, a posebno dobri rezultati zabeleženi su u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Estoniji, Finskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu