Nešto između - Mercedes AMG Sport serija

Mercedes će kupcima koji žele snažniji automobil sa sportskim karakteristikama, a nemaju novca ili potrebu za top AMG modelima, uskoro ponuditi seriju vozila srednje snage, pod oznakom AMG Sport.

Podeli

Prva dva modela iz serije AMG Sport biće predstavljena na auto-salonu u Detroitu, u januaru 2015.

Kao uvod u njihovu premijeru, Mercedes je objavio fotografiju, ne otkrivajući eksplicitno o kojim modelima je reč.

Ipak, nije tajna da je jedan od prikazanih automobila Mercedes C 450 AMG Sport, koji će biti ponuđen u sedan i karavan verziji, dok je drugi najverovatnije kupe-krosover GLE 450 AMG Sport, zasnovan na Mercedesu Concept Coupe SUV, koji je predstavljen u aprilu na sajmu u Pekingu.

Očekuje se da će oba modela snagu dobijati od modifikovanog 3.0 V6 bi-turbo benzinca koji proizvodi 360-370 ks, a Mercedes je najavio da će kasnije AMG Sport serija biti proširena ješ nekim modelima.

Vozila iz AMG Sport serije zauzimaće u Mercedesovoj gami poziciju između verzija sa pretežno kozmetičkim AMG Sport paketom i ekstremnih sportskih AMG modela.

Ovi automobili predstavljaće za Mercedes isto ono što za Audi predstavljaju modeli sa oznakom "S", a za BMW "M Performance" modeli.

Šef AMG-a, Tobias Moers, veruje da će novi pod-brend doneti Mercedesu nove kupce i doprineti da prodaja AMG modela dostigne 40.000 vozila godišnje.

"Planiramo da u 2017. zabeležimo dvostruko veću prodaju u odnosu na rezultat iz 2013. godine, kada je širom sveta isporučeno 32.200 Mercedesa sa oznakom AMG", kaže Moers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu