Opel: Potvrđena proizvodnja još jednog SUV modela

Tokom druge posete Nemačkoj u 2014. godini, izvršna direktorka General Motorsa (GM), Meri Bara, iznela je planove o dodatnim investicijama u kompaniju Opel u bliskoj budućnosti. Između ostalog, saopšteno je da će Opel u Nemačkoj do kraja ove decenije početi proizvodnju novog SUV modela.

Podeli

Bara je potvrdila da će novi model biti izrađivan u Opelovom tradicionalnom sedištu u Riselshajmu.

"Ovaj SUV će, pored Insignije, biti drugi top model marke", rekla je Bara.

Kao što je objavljeno u martu 2014, u Opelovu fabriku u Riselshajmu biće investirano 245 miliona evra, da bi se ispunili budući zahtevi proizvodnje.

Bara je obelodanila dodatne investicije od više od pola milijarde evra u fabrike motora i menjača u Riselshajmu, Kajzerslauternu i Tihiju (Poljska), čime će se "obezbediti podsticaj za Opel u cilju prelaska na sledeću fazu tržišne ofanzive sa štedljivim agregatima i modernim menjačima".

"Opel je od velike strateške važnosti za GM, a ova ulaganja su jasan znak GM-ove posvećenosti Opelu, Nemačkoj i Evropi“, konstatovala je direktorka General Motorsa.

Meri Bara je u razgovoru sa šefom Opel grupe, Karl-Tomas Nojmanom, izrazila svoje zadovoljstvo novom Corsom, dodavši da je primljeno 45.000 porudžbina i pre zvaničnog lansiranja na tržište, što, prema njenim rečima, pokazuje da je peta generacija kompaktnog modela iz B segmenta na dobrom putu da postane Opelov bestseler.

Pročitajte više o novoj Opel Corsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu