Mazda će proizvoditi sedan verziju nove "dvojke"

Japanski proizvođač najavio je da će krajem novembra predstaviti novu Mazdu2 Sedan. Automobil će se u početku prodavati na azijskom tržištu, a čelnici Mazde razmatraju opciju da ga ponude i kupcima u Evropi.

Podeli

Mazda2 Sedan imaće svetsku premijeru na međunarodnom sajmu automobila koji se od 28. novembra održava na Tajlandu.

Tajland je izabran za promociju novog modela zato što će se ovaj automobil proizvoditi upravo u Mazdinoj fabrici u toj zemlji.

Mazda2 Sedan će u početku biti dostupna u verziji sa 1.5 litarskim SKYACTIV-D dizel motorom sa 105 ks (77 kW) i 220 Nm, koji se ugrađuje i u hečbek verziju, dok će kasnije na raspolaganju verovatno biti i benzinska verzija.

Za kupce u Evropi može biti interesantna izjava predstavnika Mazde da je moguće da se sedan nađe i na evropskom i australijskom tržištu, kako bi se povećala prodaja ovog modela i opravdali troškovi razvoja i proizvodnje.

Za evropsko tržište ponuda motora biće svakako proširena 1.5 litarskim SKYACTIV-G benzincim sa 75 ks (55 kW) i 135 Nm i 90 ks (66 kW) i 148 Nm.

Dok Mazda ne objavi zvanične fotografije, pogledajte u našoj Galeriji kako bi trebalo da izgleda "dvojka" sedan. Kompjuterske rendere načinio je nezavisni dizajner Theophilus Chin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu