20 godina Audija A4, novi model potvrđen za 2015.

Audi obeležava dve decenije od predstavljanja prve generacije A4 u slavljeničkoj atmosferi. Za to ima i dobar razlog, s obzirom da je A4 sa 6 miliona prodatih primeraka najuspešniji model Audija svih vremena.

Podeli

Za nemačkog proizvođača u ovom trenutku možda je još važnije što je od tih šest miliona Audija A4, trećina (2 miliona vozila) isporučena u vreme aktuelne, četvrte generacije.

Za takav rezultat kompanija treba da bude zahvalna pre svega kupcima u Kini, SAD i Nemačkoj, gde je interesovanje za Audijem A4 najveće.

"Kada je 1994. zamenio Audi 80, A4 je vrlo brzo postao naš najprodavaniji model. Bio je to Audi sa najbržim rastom prodaje u istoriji kompanije", objašnjava član upravnog odbora Audija, Hubert Waltl.

Aktuelni model predstavljen je 2007. a restilizovan 2012. Posle sedam godina Audi privodi kraju rad na novoj generaciji, koja će se pojaviti 2015.

U Audijevoj fabrici u Ingloštatu vrše se naophodna unapređenja i pripreme za početak proizvodnje novog A4, a u nemačkoj kompaniji kažu da su za potrebe proizvodnje sledeće generacije instalirali više od 1.300 novih mašina i alata.

Pročitajte o najsnažnijem produkcijskom Audiju A4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu