Smanjena potražnja "koči" i proizvodnju FIAT Pande?

Fabrika u Kragujevcu nije jedini pogon italijanske kompanije u kojem je na nekoliko dana zaustavljena proizvodnja. Od 16. do 27. oktobra FIAT će obustaviti proizvodnju u fabrici u Pomiljanu, u blizini Napulja, gde se izrađuje model Panda.

Podeli

Do privremenog prekida proizvodnje ovog malog gradskog automobila dolazi zbog "usporavanja prodaje na tržištu, jer se bliži kraj godine", izjavili su predstavnici sindikata Fim-Cisl iz Napulja.

FIAT je potvrdio da će zaustaviti rad pogona Pomiljano, ali je odbio da komentariše razloge koji su doveli do takve odluke. Italijanski proizvođač ovakvu meru obično primenjuje kako bi sprečio nepotrebno stvaranje zaliha automobila zbog smanjene potražnje.

Od 5. do 9. septembra FIAT je privremeno zaustavio proizvodnju modela 500L u Kragujevcu. Rukovodstvo fabrike tada je saopštilo da su "uzroci privremenog zastoja eksternog karaktera" i da se "odnose na dešavanja na evropskom i svetskom automobilskom tržištu, koja su uslovljena ekonomskim parametrima i samom ekonomskom krizom".

Kako je navela kompanija, u savremenom poslovanju, privremeno, kratkotrajno zaustavljanje proizvodnje jedan je od uobičajenih metoda koji se uspešno primenjuju u ovakvoj situaciji, omogućavajući kompaniji da ubrzo nastavi sa radom.

Proizvodnja FIAT-a 500L nastavljena je kao što je i planirano 10. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu