Ford predstavio unapređeni C-MAX i Grand C-MAX

Dva Fordova mini-van modela prošla su kroz niz vizuelnih i mehaničkih promena, među kojima je najupadljivija nova maska hladnjaka, a najznačajnija novi dizel motor.

Podeli

S obzirom da je kompanija u fazi uniformizacije vizuelnog identiteta, restilizacija Forda C-MAX iziskivala je obimnije zahvate na spoljašnjosti koji su najučljiviji na prednjem delu automobila.

Velika prednja maska, zbog koje je C-MAX imao agresivniji izgled, smanjena je, preoblikovana po ugledu na najnoviju generaciju Fordovih modela, i izmeštena na poziciju između farova.

Zbog toga je restilizovan čitav branik, a preoblikovani su i farovi koji sada imaju dopadljiviji dizajn.

Promene na zadnjem delu su diskretnije i obuhvataju stop svetla i vrata prtljažnika.

Kao i obično kada je u pitanju redizajn nekog od modela, Ford je ponudio kupcima nove boje spoljašnjosti i drugačije alu felne.

Na raspolaganju je i novim multimedijalni sistem SYNC 2, koji je debitovao u restilizovanom Focusu.

Uz njega dolazi osmoinčni ekran osetljiv na dodir, koji je zamenio jedan broj dugmića u kabini. Pored toga, redizajniran je i volan, ali i komande klima uređaja.

Uz neizbežne nove materijale i dezene sedišta, Ford je unapredio i zvučnu izolaciju i smanjio vibracije u kabini tokom vožnje, naročito u verzijama sa dizel motorima.

Ford C-MAX i Grand C-MAX biće dostupni sa novim 1.5 litarskim TDCi dizelašem sa 120 ks i poboljšanim 2.0 litarskim TDCi motorom, u verzijama sa 140 ks i 163 ks.

Paletu benzinaca sačinjavaće 1.0 litarski EcoBoost sa 100 ks i 125, ks, kao i 1.5 litarski EcoBoost motor u varijantama od 150 ks i 180 ks.

Ford je saopštio i da je na modelima za 2015. unapredio i upravljački sistem i sistem oslanjanja.

U ponudi je i MyKey tehnologija koja vlasnicima omogućava da pomoću podešavanja kontakt ključa ograniče maksimalnu brzinu vozila, jačinu ozvučenja i slično, kako bi se povećala bezbednost u vožnji kada automboilom upravljaju mlađe osobe bez velikog vozačkog iskustva.

Na raspolaganju su i brojni elektronski bezbednosni sistemi, poput adaptivnih farova, sistema asistencije prilikom parkiranja, upozorenja na mogući sudar sa drugim vozilom, kada auto nailazi na raskrsnicu, sistema za izbegavanje sudara u vožnji u gradu...

Ford C-MAX i Grand C-MAX za 2015. imaće premijeru na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu