Honda Jazz za 2015.

Godinu dana nakon što je predstavljena u Japanu, nova Honda Jazz imaće evropski premijeru na pariskom salonu automobila.

Podeli

Honda je odlučila da treću generaciju modela Jazz uvodi postepeno na različita svetska tržišta. U Japanu je ovaj automobil počeo da se prodaje u jesen 2013, a na severnoameričkom tržištu u leto 2014. godine.

Za evropsku promociju izabran je sajam automobila u Parizu. Ipak, kupci u Evropi moraće da se strpe do leta 2015, kada novi Jazz stiže u prodajne salone u ovom delu sveta.

Zbog velike vremenske razlike između premijere i početka prodaje, Jazz koji će biti prikazan pariskoj publici ima oznaku "prototip", iako je reč o automobilu koji se neće razlikovati od produkcijske verzije.

Treća generacija Honde Jazz duža je od prethodne verzije ovog modela za 15 mm, dok je međuosovinsko rastojanje poraslo za 30 mm, što će doprineti većem komforu u kabini.

Japanski proizvođač saopštio je da je unapredio oslanjanje, što će uticati da vožnja u novom Jazz-u bude udobnija nego ranije.

S obzirom da nas od početka prodaje deli gotovo godinu dana, Honda nije objavila mnogo tehničkih detalja.

Potvrđeno je da će Jazz biti pogonjen 1.3 litarskim i-VTEC benzinskim motorom, dok će se umesto petostepenog, snaga prenositi na točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača. Kao opcija biće dostupan i menjač sa kontinualno-varijabilnim prenosom (CVT).

Više detalja biti poznato 2. oktobra, kada će se u Parizu održati prezentacija nove Honde Jazz.

Vozili smo akuelni model: Honda Jazz 1.2 S i-VTEC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu