"Čak Norisov kombi": Skoro prepolovljen i dalje se vozi

Da jednostavno konstruisani automobili sa starinskim tehnologijama mogu da izdrže i najteža oštećenja, a da nakon toga i dalje funkcionišu, pokazuje slučaj čuvenog Volkswagenovog Kombija Typ 2 iz Brazila.

Podeli
Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

Na Fejsbuku je objavljen neverovatan video koji prikazuje smrskano i gotovo prepolovljno vozilo kako se kreće na sopstveni pogon nakon što je na njega palo veliko stablo.

Čini se da je ovaj VW Kombi uprkos sudbini koja ga je zadesila i dalje u stanju da se vozi, skreće i koči kao i svaki drugi neoštećen automobil, samo što vozač ne ulazi u njega na vrata, već kroz polomljenu šoferšajbnu:

VW Typ 2 je minivan koji je konstruisan još sredinom 20. veka. Ovaj automobil se, uz manja unapređenja proizvodio duže od pola veka, a u Brazilu se pravio do pre par godina. U svetu se prodavao po raznim oznakama, kao Kombi, Transporter, Camper, Microbus...

Motor je postavljen pozadi, kao i rezervoar, pa pad drveta nije prekinuo dotok benzina, a zahvaljujući jednostavnoj konstrukciji i instalacijama koje uglavnom prolaze kroz pod, vitalni sistemi i sklopovi ostali su sačuvani.

I dok bi većini savremenih automobila, sa složenim tehnologijama i elektronikom, nakon ovakvog oštećenja mogla da pomogne jedino šlep služba, brazilski Typ 2 bio je u stanju da se sam doveze do garaže.

Inače, kada je drvo palo na vozilo, u njemu na sreću nije bilo nikoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu