Teslom "srušio" kuću

I u Holandiji, kao u Srbiji, klinci luduju u skupim i jakim automobilima.

Podeli
Tesla Model S (ilustracija)
Tesla Model S (ilustracija)

Neki obrasci ponašanja očigledno su slični u različitim državama, bez obzira da li se radi o uređenim zemljama u kojima se saobraćajni propisi striktno poštuju, ili o Balkanu, gde to baš i nije slučaj.

U holandskom gradiću Bilthovenu dogodila se bizarna saobraćajna nesreća kada se 18-godišnji mladić, koji je tek dobio vozačku dozvolu, zakucao u kuću nakon jurnjave skupocenim automobilom Tesla Model S.

Od siline udarca, srušio se deo prednjeg zida kuće, ali na sreću, niko od stanara nije povređen. To se, međutim, ne bi moglo reći za 3 putnika iz Tesle, koji su završili u bolnici.

Do nesreće je došlo kada su četvorica 18-godišnjaka odlučila da se nakon žurke zabavi ludom vožnjom u Modelu S. Vlasnik automobila, inače otac mladića koji se nalazio za upravljačem vozila, primetio je preko aplikacije da njegov Tesla više nije parkiran ispred kuće i shvatio je šta se dešava.

"Znao sam da klinci prave žurku, i to mi se nije dopalo. A onda su poželeli da 'testiraju' automobil.”

Za vlasnika kuće, koji se tek vratio sa godišnjeg odmora, prva noć nakon povratka pretvorila se u noćnu moru.

"Ne bi me iznenadilo da su jurili i 150 km/h. Policija je prethodno pokušavala da ih zaustavi, ali su se oni oglušili i ubrzali dalje”, objašnjava vlasnik Van der Kooij.

Nakon završenog uviđaja utvrđeno je da je vozač bio pod dejstvom alkohola i droge, a nesposredno pre udarca u kuću nisu nađeni tragovi kočenja na putu. Vozač je uhapšen, a dozvolu koju je dobio nekoliko dana ranije, neće uskoro videti.

Vatrogasci koji su intervenisali morali su najpre da obezbede da se deo kuće ne obruši, pre nego što su izvukli Teslu.

"Nadam se da ću moći da spavam u kući večeras”, kazao je Van der Kooij. "Nakon toga videću sa građevinskim preduzimačem koje su opcije za sanaciju štete."

Originalni tekst i fotografije sa mesta nesreće možete pogledati ovde. Inače, Model S je iz 2015, a nov je koštao 85.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu