Kreće proizvodnja modela starog pola veka

Legendarni trkački model, Shelby GT350R iz 1965, počeće uskoro ponovo da se izrađuje uz pomoć nekoliko ljudi koji su zaslužni i za originalnu verziju ovog automobila.

Podeli
Piter Brok, Džim Marijeta i Ted Saton pored novog-starog GT350R
Piter Brok, Džim Marijeta i Ted Saton pored novog-starog GT350R

GT350R biće vraćen u život kao licencni proizvod kompanija Ford i Shelby, a izrađivaće ga tim "Original Venice Crew" koji uključuje tri nekadašnja radnika firme Shelby American iz 1960-tih, Pitera Broka, Džima Marijetu i Teda Satona.

"Novi" GT350R zasnovan je na Fordu Mustangu iz 1965, a pogoniće ga 4.7 litarski V8, uparen sa četvorobrzinskim Borg Warner menjačem. U suštini, to je ista baza koja je korišćena i za originalni Shelby, ali su na automobilu izvršene određene modifikacije koje je Piter Brok predvideo još za originalni model, ali tada nisu realizovane zbog kratkih vremenski rokova.

Modifikacije obuhvataju novi prednji branik sa spojlerom, prozore od pleksiglasa i nezavisno zadnje oslanjanje, koje je razvio Ford.

Proizvodnja počinje na jesen, a automobil će biti veran originalu, kako mehanički, tako i dizajnerski, uključujući i spartnski izgled kabine. Planirana je ograničena serija od 36 primeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu