Civil u poteri: Nisam policajac, ali mogu da pomognem

Svedok saobraćajnog udesa u kome je vozač mercedesa udario u nekoliko vozila, a zatim pobegao s mesta nesreće svojim automobilom, kilometrima je pratio osumnjičenog na svom motociklu i telefonom navodio policajce kako bi im pomogao da ga uhvate.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Čovek koji sebe naziva Dick Danger nije običan motociklista. Po potrebi, spreman je da se stavi u službu zakona i da rizikuje svoj život, a bogami i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, ne bi li pomogao da se pravda zadovolji.

Pošto je prisustvovao sudaru u Kaliforniji, u kome je vozač mercedesa nakon haotične vožnje oštetio nekoliko vozila i pobegao s mesta udesa, Dik se bez razmišljanja dao u poteru za beguncem. Tokom jurnjave motociklom, uspostavio je telefonsku vezu sa policijom, sve vreme ih obaveštavajući o tome kojim putevima se kreće osumnjičeni.

Nakon prave filmske potere, tokom koje je više puta bezuspešno pokušavao da se otrese pratnje, begunac se najzad “predao” i zaustavio, a motociklista je ostao uz njega sve do dolaska policije koja ga je privela.

Čitavu poteru "Dick Danger" je snimio GoPro kamerom:

Na početku videa, motociklista je objasnio da je svestan opasnosti u koju je sebe doveo jureći za beguncem i posavetovao druge da to nikako ne rade. Tvrdio je i da je na taj način želeo da spreči vozača Mercedesa da ugrozi još nečiji život.

Međutim, činjenica je da je tokom vožnje i sam napravio više prekršaja, uključujući i prolaske na crveno, čime je doveo u opasnost ne samo sebe već i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu