Top Gear u nevolji, jurili 240 km/h u tunelu?

Norveške vlasti privremeno su zabranile snimanje ekipi automobilskog šou programa Top Gear, nakon što su dva neimenovana vozača u jednom tunelu vozila znatno brže nego što im je policija odobrila.

Podeli
Foto: Top Gear (arhiva)
Foto: Top Gear (arhiva)

Top Gear deo svoje slave duguje i atraktivnim kadrovima jurnjave po putevima na raznim destinacijama širom sveta, a iz razloga bezbednosti takve vožnje su unapred detaljno isplanirane i snimaju se u kontrolisanim uslovima, uz odobrenje lokalnih vlasti.

Kako prenosi The Drive, tokom snimanja kadrova vožnje u tunelu "Atlantic Ocean" u Norveškoj, Top Gear je dobio dozvolu od lokalne policije da njegovi vozači mogu da voze brzinama do 140 km/h na deonici koja je bila privremeno zatvorena za saobraćaj.

Međutim, senzori koji se nalaze u tunelu zabeležili su da se jedan od automobila kretao brzinom od 168 do 180 km/h, dok je drugi jurio čak 243 km/h!

Norveška je inače poznata po štrim kaznama za one koji prekorače dozvoljenu brzinu na putu. Tako, na primer, vozači koji su uhvaćeni da jure 40 km/h brže od ograničenja mogu da budu kažnjeni novčanom kaznom od 1.100 evra i zatvorskom od 6 meseci.

Producentski tim emisije Top Gear potvrdio je za The Drive da policija vrši istragu o prekoračenju brzine tokom snimanja i da ekipa “u potpunosti sarađuje sa norveškim organima reda”.

Ipak, kako kažu, dve najveće zvezde ovog šou programa, Met Leblank i Kris Haris, nisu bili za upravljačem u trenutku kada se incident dogodio, niti su se nalazili u blizini lokacije na kojoj se odvijalo snimanje.

Norveška policija takođe je potvrdila za lokalne medije da istražuje navode o prekoračenju brzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu