Novi rekord: Pik-apom od Dakra do Moskve za 77 sati

Nemac Rajner Citlov i njegova ekipa postavili su još jedan u nizu rekorda u vožnji na dugim relacijama. Oni su Volkswagenovim pik-apom Amarok V6 TDI prešli rastojanje od 8.000 kilometara za samo 3 dana, 4 sata i 54 minuta.

Podeli
(Foto: Goodyear)
(Foto: Goodyear)

Tim koji su činili Rajner Citlov, ruski bloger Peter Bakanov i novinar Georgi Gloube savladao je 8.000 kilometara dug put između Dakra i Moskve za nepunih 77 sati. Iz Dakra su krenuli 22. aprila da bi u Moskvu stigli 25. aprila u 9:54 po lokalnom vremenu.

"Putovanje je bilo neverovatno, morali smo da se suočimo sa najrazličitijim ćudima vremena i svakakvim uslovima na putevima", rezimirao je svoje utiske Citlov po dolasku na cilj.

(Foto: Goodyear)
(Foto: Goodyear)

Za ovo epsko putovanje tim je koristio model VW Amarok sa V6 turbo dizel motorom, dok je vozilo bilo opremljeno specijalnim pneumaticima Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure kako bi savladalo najrazličitije terene kojim su se kretali.

Najnoviji pneumatik u familiji Wrangler ima unapređenu izdržljivost, s obzirom da u svojoj konstrukciji ima oblogu od ultra jakih kevlar vlakana, zahvaljujući čemu je gazeći sloj znatno ojačan, pa je guma bolje zaštićena od bušenja i rezanja.

Inače, ovo putovanje je imalo i dobrotvornu dimenziju. Ekipa je poklonila 1.500 evra za "SOS selo" u Senegalu.

Pre ovog poduhvata, slične svetske rekorde u vožnji na dugim relacijama Rajner Citlov i njegov tim postavljaju već godinama. Da pomenemo samo neke u poslednje tri grodine - 2014. postavili su rekord u vožnji između Norveške i Južne Afrike koji su 2015. čak poboljšali, a 2016. su postigli rekord u vožnji između Rusije i Portugalije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu