Ferrari ne želi da farba u roze, ma koliko da platite

Bogati kupci navikli su da im proizvođači skupocenih superautomobila ispune svaku želju u pogledu boje vozila. Ipak, Ferrari je rekao odlučno ne ružičastim automobilima.

Podeli

Skoro trećina isporučenih automobila marke Ferrari ofarbana je crveno, što i nije neko iznenađenje. Ostale popularne nijanse kada je reč o ovom proizvođaču su - opet očekivano - srebrna, crna i bela.

Iako ostavlja mogućnost mušterijama da izaberu boju automobila koju žele, Ferrari i dalje odbija da im udovolji kada je reč o zahtevu za roze farbom. Direktor Ferrarija za Australiju, Herbert Appleroth, nedavno je objasnio razlog za takvu odluku.

"Da budem potpuno otvoren, ružista se jednostavno ne uklapa u ono što čini suštinu brenda Ferrari. To je pravilo kompanije. Ne želimo Pokemon Ferrarije na ulici. Takođe, postoje još neke, lepe boje, koje bi možda odgovarale drugim markama automobila, ali koje se ne uklapaju u Ferrarijev DNK", kaže Appleroth.

Ipak, to što Ferrari odbija da oboji automobil koji prodaje u roze, ne znači da ekstravagantni vlasnici ne mogu da ga naknadno prefarbaju po svojoj želji. Za razliku od automobila, dobar ukus se ne može kupiti parama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu