Najređi medu retkima - postoje samo 2 ovakva McLarena

Sa 106 proizvedenih jedinica, od kojih 64 mogu da se legalno voze po javnim saobraćajnicama, klasični McLaren F1 je svakako veoma redak prizor na putevima.

Podeli

McLaren F1 prodat za rekordnih 12,4 miliona evra

Međutim, primerak koji je ta kompanija izabrala da predstavi javnosti povodom 25 godina od lansiranja modela F1, je izuzetan - jedan je od samo dva takva u svetu.

Reč je o automobilu sa specifičnim aerodinamičkim dodacima, koji povećavaju stabilnost vozila pri velikim brzinama. U odnosu na regularnu verziju, ovaj F1 ima poseban, fiksirani zadnji spojler, masivniji prednji spliter, kao i još neke manje dodatke na prednjem delu karoserije.

Osim toga, automobil ima i veće točkove od standardnih, dorađeno oslanjanje i što je još važnije, trkački modifikovan motor sa LM specifikacijama koji se vrti na 1.000 obrtaja više nego "obični" V12 i isporučuje 680 ks.

Vlasnik ovog izuzetnog McLarena F1 je Andrew Bagnall, novozelandski biznismen i amaterski vozač trka. Njegov mezimac ima šasiju sa brojem 18, a za razliku od mnogih kolekcijonara klasičnih supersportskih automobila, Andrew svoj F1 vozi bar jednom mesečno - i kaže da u tome uživa.

Ovaj Novozelanđanin u svojoj garaži ima i novi McLaren P1, ali tvrdi da mu je klasični F1 mnogo draži.

Pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu