Miura Roda Stjuarta je prava lepotica od milion evra

Šarmu jednog od najlepših Lamborghinija u istorij svojevremeno nije odoleo ni čuveni britanski roker. Njegov nekadašnji automobil biće ponuđen na prodaju na aukciji, a očekuje se da će dostići cenu od oko milion evra.

Podeli
Foto: Classic & Sports Car
Foto: Classic & Sports Car

Pogledajte galeriju fotografija Miure SV

Stjuart je 1971. kupio novu, plavu Miuru P400. Kasnije ju je prodao, a automobil je po želji tadašnjeg vlasnika unapređen u snažniju SV verziju.

Miura koja je pripadala legendarnom rok pevaču, i koja je sudeći po fotografijama u izvanrednom stanju, biće uskoro ponuđena na prodaju. Bivši Stjuartov automobil ima volan na desnoj strani, a osim što je modifikovan u SV varijantu, ovaj Lamborginijev biser potpuno je restauriran 2013. godine.

Foto: Classic & Sports Car
Foto: Classic & Sports Car

U periodu od 1966. do 1973, italijanski proizvođač napravio je 764 primerka modela Miura, a SV verzije su još ređe - izrađeno ih je svega 150.

Za pogon je upotrebljen 4.0 V12 sa 385 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se na zadnje točkove prenosi pomoću petobrzinskog manuelnog menjača.

Foto: Classic & Sports Car
Foto: Classic & Sports Car

Automobil će se naći na "The Classic & Sports Car Show" prodajnoj aukciji u Londonu, krajem oktobra, a procenjuje se da će dostići cenu između 800 i 900 hiljada funti (900.000-1.000.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu