Nije bitna veličina već autoritet: Šta vozi NY policija

Policija Njujorka odlučila je da osveži vozni park nabavkom 250 primeraka modela Smart ForTwo. Ako mislite da ovaj automobil baš i nije adekvatno patrolno vozilo "njujorških plavaca", treba da znate da će Smart zameniti male tricikle koje su policajci do sada koristili.

Podeli

Pored velikih patrolnih limuzina, pripadnici snaga reda u najvećem američkom gradu, zbog lakšeg kretanja zakrčenim ulicama koriste i mala vozila na tri točka, nalik triciklima koje kod nas voze zaposleni u Gradskoj čistoći.

Nadležni su odlučili da ta, već zastarela i nebezbedna vozila zamene udobnijim i znatno sigurnijim, ali i dalje malim i agilnim automobilima, opremljenim najsavremenijom tehnologijom. Izbor je pao na Smart ForTwo.

Proizvođač je policiji Njujorka već isporučio 100 vozila, a uslediće još jedna kontigent od 150 autmobila.

Policijski Smart snagu dobija iz trocilindarskog 0.9 litarskog turbo benzinca, koji pogoni i standardnu verziju ovog modela. Motor isporučuje 90 ks (66 kW) i 135 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Inače, njujorška policija poseduje flotu od oko 9.000 vozila, pa je novih 250 Smartova samo "kap u moru". Ipak, pojava ovog automobila sa policijskim oznakama i specijalnom svetlosnom signalizacijom, svakako će privući pažnju prolaznika na ulicama američke metropole.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu