Ukradeni Jaguar pronađen posle 46 godina

Vlasnik Jaguara E-Type, 82-godišnji advokat u penziji Ajvan Šnajder, nije mogao da veruje svojim ušima - automobil koji mu je ukraden 1968. u Njujorku, pronađen je nedavno u Kaliforniji.

Podeli

Kako prenose američki mediji, ukradeni Jaguar E-Type nalazio se u kontejneru na teretnom brodu na putu za Holandiju.

Carinici iz Los Anđelesa su tokom rutinske provere dokumentacije za izvoz automobila, kada je teretnjak već napustio luku u Long Biču, otkrili da je reč o ukradenom vozilu. Prevoznik je tada organizovao povratak automobila u SAD i Jaguar je vraćen svom pravom vlasniku.

"To je pravo čudo. Imao sam 36 godina, a sada 82", izjavio je Ajvan Šnajder kada su ga kalifornijski carinici obavestili da su pronašli njegovo vozilo.

"Bio je to moj prvi pravi i najdraži automobil", kazao je Šnajder koji danas živi na Floridi.

"Kupio sam ga novog. Bio je star manje od godinu dana kada su mi ga ukrali. Ponekad bih se budio u četiri ili pet ujutru subotom i nedeljom kako bih mogao da ga vozim na autoputu", ispričao je bivši advokat.

Kada je kupljen 1967. godine, njegov Jaguar E-Type kabriolet koštao je 5.000 dolara. Procenjuje se da danas, uprkos ogrebotinama i zarđalim delovima, vredi oko 24.000 dolara, a dobro očuvani primerci mogu da dostignu cenu i do 100.000 dolara.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte o ukradenom automobilu koji je vlasnik pronašao nakon 42 godine.

Pročitajte o Korveti koja je vraćena svom vlasniku posle 33 godine.

Pročitajte zašto je Jaguar odlučio da ponovo proizvodi model star 50 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu