Kako je Land Rover podržao unioniste

Iako se od 2008. nalazi u vlasništvu indijske kompanije Tata Motors, Land Rover je i dalje jedan od najprepozantljivijih britanskih brendova. Slučajno ili ne, dan uoči referednuma o nezavisnosti Škotske, ovaj proizvođač predstavio je posebnu, "patriotsku" verziju modela Evoque, sa oznakom SW1.

Podeli

Nije neuobičajeno da ostrvske automobilske marke na svojim modelima koriste britanske simbole, poput Union Jack zastave.

Tako su nedavno dizajneri konceptnog automobila MINI Superleggera Vision vešto uklopili motiv zastave Ujedinjenog Kraljevstva u stop svetla ovog sportskog dvoseda.

Međutim, ovog puta se promovisanje specijalne verzije modela Range Rover Evoque poklopilo sa važnim istorijskim događajem za opstanak Velike Britanije - izjašnjavanjem škotskih građanja o budućem statusu tog dela države.

S obzirom na ishod referenduma, verovatno će Land Rover profitirati na ovom modelu, ali moglo je da bude i drugačije.

Osim stilizovane britanske zastave koja je vidljiva na retrovizorima, krovu i ručici menjača, Range Rover Evoque SW1 ima i posebne bele alu felne od 20 inča.

Ipak, najbitnija novina u ovom automobilu je takozvani laserski "head-up" displej, koji je po prvi put dostupan u jednom modela Land Rovera.

Range Rover Evoque SW1 imaće premijeru na auto-salonu u Parizu, a u prodaji će se naći u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu