Renault Vel Satis 2.2 dCi

Pre nekih mesec dana sedim sa prijateljicom u kafeu pored Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Iznenada, nestane ranog poslepodnevnog sunca. Oblaci? Zašlo za zgradu? Ne. Mladić juniorskih godina parkirao je Renaulta Vel Satis pored stola gde smo sedeli.

Pošaljite komentar
  1. Samo da se zna,,,,3,0 diesel je made in ISUZU,,,JAPAN,,kao i u Espace,,,,Opel Signum, Omega,,,,Saab 9-5,,,, to su najkvalitetniji motori tog vremena,,, 3.0 V6,,, Neunistivi motori sa kvalitetnom elektronikom koja je napravljena u Japanu..
    (Mikiveliki, 20. septembar 2013 21:12)

    # Link komentara

  2. ja ga imam vec 2 godine i to benzinca 2.0 T,i imam ogroman problème!

    Ja stvarno ne znam sta cu da vozim poslije njega,jer u koje god auto da udem ,toliko mi je sve tijesno,bucno,bez comfora!

    Velsatis se voli ili ne voli,ali ko je jednog dana vozio ovo auto jedno vrijeme tesko ce voziti drugo nesto i to mi kazu koji je god probao moje auto!
    (sasa, 30. novembar 2012 15:30)

    # Link komentara

  3. He, he, vidim da je neko preuzeo moje misljenje, tj komentar koji datira jos iz 2010 godine!? Od tada nije se mnogo toga promenilo, Vel Satis nastavlja karijeru na trzistu polovnih vozila, izmedu ostalog jer se za malo para moze doci do statusnog automobila. Sve stoji po pitanju udobnosti i raspolozivog prostora, a za spoljasnji izgled ko jos mari? Pa 99 % vremena se provodi za upravljacem, a ne posmatajuci forme svog automobila i diveci im se... No problem je bio i ostao isti, cena rezervnih delova.
    Inace sadanji francuski predsednik se ne vozi u Citroenu C6, koji je imao slicnu sudbinu kao i Val Satis, vec u Citroenu DS5 Hybrid, sa kojim smo se letos druzili mesec dana. I tu bi se mogle povuci izvesne paralele sa Vel Satisom (pre svega diskutabilne forme), no to je neka druga prica...
    (Peki, 27. oktobar 2012 09:53)

    # Link komentara

  4. Odlican auto u najmanju ruku ali nije ima dobar komercijalni uspeh zbog zestoke konkurencije u klasi.
    (Slobodan/bg, 21. jul 2010 23:51)

    # Link komentara

  5. Nije mi jasno, sta je mnogima ovde toliko ruzno. Dobro jeste ovaj, prednji deo malo bezveze, ali zadnji mi se svidja(nekako je mocan i elegantan),izdignut je sto se nekome mozda ne svidja, ali meni je skroz ok i daje mu smek, a o unutrsnjosti necu ni da pricam (posebno modeli sa kozom, su prelepi). Nekazem da je bolji od a-6, bmw-5 merc.-E,(iskreno E klasa i petica te generacije nisu neki lepotani) ali cenovno je za klasu ispod i sigurno bih ga vozio pre A-4, bmw 3, i C-klase. Ne svidja mi se samo velika potrosnja, cena je vise nego ok, i nadam se da cu poceti vise da zaradjujem, jer da imam za odrzavanje kupio bih ga vec sutra.
    (Paja, 18. jul 2010 06:40)

    # Link komentara

  6. hahah..video sam ga pre par dana uzivo i kako rece u tekstu bas sam zastao da vidim lika koji je dao pare za ovo
    (DAS AUTO, 4. jul 2010 11:55)

    # Link komentara

  7. Vel Satis je bio neuspeli pokusaj Reno da spoji tzv. moonovolumensko i luksuzno vozilo. Eksperiment je naravno propao jer neko ko za autmobil moze da odvoji 40ak hiljada ocekuje nesto sasvim drugo.

    Da je lep nije, mada ga svakako ne bih svrstao u kategoriju veoma ruznih automobila. Svojom formom je skladan i podpada pod dizajnerski trend Renoa s pocetka 2000tih.
    (vel satis, 5. jun 2010 10:58)

    # Link komentara

  8. Tačno je da o ukusima ne treba raspravljati..međutim ovo je definitivno najružniji auto koji sam u životu video i stvarno ne znam koliko čovek treba da bude "perverzan" da kupi ovo čudo i da se u njemu vozi
    (nikola, 20. maj 2010 23:38)

    # Link komentara

  9. Veliki sam obozavalac renoa,inace vlasnik sam Lagune i automobil je odlican,jedinu zamerku imam na racun kvaliteta plastike u unutrasnjosti.E a ovaj Vel Satis je mnogo ruzan...spolja.unutra je druga prica.ovo je najnizi paket opreme,tako da nismo imali bog zna sta da vidimo,sem navigacije.u svakom slucaju,moje misljenje je da auto sem vanserijske udobnosti,nicim vise ne moze da parira konkurentima,zato je i doziveo neuspeh.
    (volim reno, 11. maj 2010 22:34)

    # Link komentara

  10. I pored svega ovaj auto nije imao sreće da bude proglašen, od strane dizajnera, za najružniji auto na svetu kao što je uspelo BMW seriji 7.
    (spodoba, 2. maj 2010 10:09)

    # Link komentara

  11. Ne svidja mi se kao i vecina Francuza...stalno im nesto fali !
    Ja volim Nemce i Japance..naravno,pre svega BMW i Toyotu,mada moram da priznam da su Koreanci sa novom gamom vozila ostavili na mene veoma dobar utisak i mislim da je npr.Hyundai I 30 koji nov kosta 12 ooo evra sa ful opremom i 5 g.garancije nesto sto je najbolja kupovina trenutno u Srbiji jer taj auto je jednostavno fenomenalan,a pripada tzv.Golf klasi !
    (Goran, 20. april 2010 21:19)

    # Link komentara

  12. Definitivno jedan od najružnijih automobila svih vremena. Ja ne znam ni da izdvojim na spoljašnosti šta je tokonretno ružno. Možda bi da se neko još malo pomučio ovaj auto bio podnošljiv. Ovako izgleda kao napupela neka šklopocija. Unutrašnjost druga priča. Tu znam šta je grdno. Prvo volan, seća što vozači Renoa ne moraju da gledaju u ovaj odvratan komad plastike već na put. Kada staneš na semaforu ni to što si vozač te ne spašava. Drugo muzički uređaj. Ko nije imao prilikde da vidi ovaj uređaj izbliza imao je sreće u životu. Inače se nalazi i u kliu od možda 2000 godine tako da sasvim sigurno već unapred ima dva problema. Jedaj je što se nalazi u automobilu najnižeg segmenta a drugi je što je dakle već viđena stvar. Treće i najbitnije je to što je ovaj uređaj ružan i za Jugića. Prosto iuzgleda kao da je neko otkinuo masku nekom normalnom i ovaj ostavio osakaćen.
    (DushanX, 19. april 2010 00:03)

    # Link komentara

  13. Bez komentara o tome sta je kome lepo ili ruzno! Kao neko ko je posedovao ovaj automobil skoro 2 god,verzija 2.2 dci initiale, mogu reci da je ugodjaj u voznji vrhunski. Od ponasanja agregata do polozaja za volanom, mekanih komandi,sedista koja su kao fotelje i rucno sivenom kozom, svakojakih elektro pomagala...Svidjao vam se ili ne, ne mozete ga ignorisati definitivno !
    Ima naravno i svoje specificnosti, kao npr. cena brisaca -75 e (slicna cena je za golfa 5- provereno).Felene su na njemu bile 18" pa su samim tim i gume bile paprene. Kao i kod vecine automobila koji su puni elektronike(koliko dobro, toliko i nije)imao sam odredjenih problema kao sto su kratka svetla, jer vel satis nije imao stelovanje visine svetala, vec je to cinila elektronika. Povremeno se desavalo da prilikom podizanja svetala, automatski se ne podignu dovoljno pa mi je put bio obasjan par metara ispred, sto je zaista znalo da bude veliki problem. Tako da sam morao da ga palim i gasim nekoliko puta ne bi li odradio ovu funkciju valjano. Povremeno bi alarmirao po neki senzor tocka, ali to je generalno problem kod svih renoa. Servisi nisu bili preterano skupi- mali servis me je kostao oko 100-110 e(ulje,filteri ulja,goriva,vazduha i polenski)Od vanrednih kvarova otisla mi je remenica alternatora, cena 200 e. Znao je da zafrkava i ventil koji ukljucuje turbinu,cena 40 e. Od estetskih nedostataka i ujedno boljka vel satisa posle 6-7 god. eksploatacije je propustanje vlage u farove.Reseno skidanjem farova i zaptivanjem silikonskom pastom poklopaca kod sijalica. Sto se tice prodaje, istina je da polovina populacije u Srbiji i ne zna za ovaj auto, a tu je i uvek prisutan strah (opravdan naravno) od nepoznatog. Tako da ce ovaj auto kupiti gotovo iskljucivo neko ko je upoznat sa njegovim karakteristikama, ljubitelj renoa(kao sto je moja malenkost) ili neko ko hoce originalnost, opet ponavljam bila ona lepa ili ruzna, kako god.
    Vozio sam i probao dosta modela vise klase automobila, ali uzivanje za upravljacem vel satisa je nesto zaista posebno, pogotovu ako ste neko kome nije voznja samo prevoz od A-B tacke, nego uzivanje u voznji.
    Iskreno se nadam da sam bar malo pomogao nekome ko je mozda razmisljao o ovom modelu kao o potencijalnoj kupovini.Misljenja sam da je najbolja kupovina satisa verzija 2.0 T, tj. turbo benzinac od 120 kw, i eventualna ugradnja plina.
    Srdacan pozdrav, i uzivajte u voznji ;-)
    (Zextra, 18. april 2010 22:01)

    # Link komentara

  14. Ovo je jedini automobil koji je na mene ostavio utisak na prvi pogled, pored nove Lanchije Delta!
    Auto sam prvi put video pre jedno chetiri godine u Novom Sadu i uzivo je JAKO CHUDAN ali ne mozete ostati ravnodushni na njegovu pojavu.
    Istu reakciju sam doziveo kada sam ove zime video prvi put Lanchiju Delta. SAVRSHEN auto

    ps. kome se ne svidja, nek okrene glavu na drugu stranu
    (grga1810, 18. april 2010 16:59)

    # Link komentara

  15. Apropo "Golfera", Golf je ruzan na banalan nacin, ovaj Renault je originalno i kreativno ruzan.
    (MSK, 18. april 2010 02:08)

    # Link komentara

  16. ...I... by the way...francuski predsednik se nevozi u 'ovome' vec u Citroenu C6...
    (Zeks, 17. april 2010 23:10)

    care ... a da procitas ponovo, a?
    'Od POCETKA PROIZVODNJE ovog velikog automobila, koji je na vrhu Renaultove palete nasledio Safrana, BIVSI francuski predsednik Jacques Chirac, čovek velikih dimenzija, bivao je često viđen na zadnjem sedištu posebno prikrojene verzije Vel Satisa.'

    cuo ikada za Siraka? znas li kada je covek ziveo?
    tada C6 nije postojao ni u necijoj glavi kao zamisao ... a ne da se neko vozio u njemu.

    no, sve ovo iznad lepo oslikava kvalitet tvog celokupnog komentara.
    (Lemi, 18. april 2010 00:18)

    # Link komentara

  17. Ovako ruzan automobil moze biti samo plod maste grupe ozbiljnih francuskih egocentrika, koji, zeleci da naprave nesto avangardno, u stvari dosli do mozda najruznijeg MPV-a u istoriji automobilizma i najozbiljnijem kandidatu i konkurencija FIAT-ovoj Multipli u osvajanju Oskara za najruzniji automobil ikada.

    Budimo realni...ja se ne bih usudio da ga uzmem ni na poklon...ovo je verovatno pravljeno za srednju klasu francuskih dama da voze svoje pudlice na shishanje kod frizera.
    ...I... by the way...francuski predsednik se nevozi u 'ovome' vec u Citroenu C6...
    (Zeks, 17. april 2010 23:10)

    # Link komentara

  18. Odlicno napisan tekst. Uzivao sam, veoma duhovito. Bravo!
    (Bosko, 17. april 2010 21:38)

    # Link komentara

  19. Zaboravio sam da napisem, pa da dodam. Kome je 2.2 dCi mnogo, ima u phase 2 2.0 dCi sa 150 i 180 ks..
    I ovaj auto definitvino je osnovni paket, nema ni alufelne.
    (Vlada, 17. april 2010 19:49)

    # Link komentara

  20. KOLIKO TROSI 2,0 BENZINAC?
    DA LI SE VISE ISPLATI OD DIZELA?
    (pedja, 17. april 2010 17:23)

    # Link komentara

  21. Ne da je ruzan nego je ruzniji od poziva kod sudije za prekrsaje. A tekst, autor je izgleda neostvareni wanna be literata. Smorno.
    (MSK, 17. april 2010 11:45)

    # Link komentara

  22. I Picasove slike bile ruzne kad je poceo da slika ,pa se sad svet otima ko ce platiti vise...Ako hocete u legendu morate napraviti veliki iskorak od prosecnosti makar vas svi pljuvali na ulici u pocetku...tako to ide moji Golferi!
    (Dr.Nele, 17. april 2010 10:37)

    # Link komentara

  23. Jos jedan u nizu ne preterano uspesnih francuskih eksperimenata. Elem, ne znam kako ostali, ali ja i pored sve dobre volje nema sanse da sam uspeo da procitam tekst u integralnoj verziji. Izgleda da su testovi izrazito lirsko-epsko-komparacijski obojeni postali opasan trend u automobilskom novinarstvu, nazalost, naustrb celishodnosti: ode smisao u nepovrat (svaki stav u tekstu - po par ne bas potrebnih komparacija). Molim autore da eventualno razmisle o vracanju starom, dobrom, sirovom i svrsishodnom stilu, koji bi nam eventualno pomogao da zaista i procenimo automobil pre nego sto donesemo odluku da ga i kupimo. Ovako se pomalo gubimo pokusavajuci da spasemo sustinu iz stila..
    P.S. Dobronamerna i nadasve licna sugestija, ne ocekujem da se iko slozi :-)
    (nEUrosceptic, 17. april 2010 09:49)

    # Link komentara

  24. Opet vi testirate Evropljana. Hocemo Japanca (sa normalnom kubikazom)!!
    (OJ, 16. april 2010 22:38)

    # Link komentara

  25. Volim Renault, ali *ovo* je neviđeno ružno.
    (Ja, 16. april 2010 17:27)

    # Link komentara

  26. (lemi, 15. april 2010 15:46)

    Pa tek sa svojim vršnjacima nema baš neke šanse u poredjenju...
    (Zare, 16. april 2010 13:46)

    # Link komentara

  27. Za malo sam ove godine kupio jednog napolju, ali sam ipak uzeo Lagunu 1.9 DCI.
    Auto mi je fantastican, a od kupovine su me najvise odbili tekstovi koji dosta kritikuju udobnost voznje po losijim putevima (tj kod nas).
    I naravno - registracija od preko 50000 din, mada to i nije toliko strasno - vrednost polovnjaka je toliko mala da nije problem dati 300 eur godisnje vise na registraciju.

    Posto on ima Lagunin 2.2DCI motor, bilo bi vrrrrlo zanimljivo videti da li u VelSatisa moe da se ubaci i 1.9DCI - e to bi bila prava stvar, malo manje konjaze, ali 300eur manje godisnje za registraciju + za oko 2l manja potrosnja!

    Da zaboravih jednu stvar - ne znam da li bih mogao da ga uvezem u dvoriste.
    (Brrm, 16. april 2010 13:40)

    # Link komentara

  28. @mladjo

    Tu si upravu, alu u smislu da na ovim prostorima u glavama ljudi nista nije bolje od golfa dvojke :) To sto smo mi rupetina od zemlje pa nam je sve skupo je druga prica. Opet u Francuskoj sumnjam da se vode time kakavi su standardi u zemlji Srbiji prilikom proizvodnje automobila...
    (CistoOnako, 16. april 2010 12:55)

    # Link komentara

  29. kupio sam vel satis 3.0 d initiale prije godinu i pol sebi, jer beskrajno mnogo vozim i htio sam udobno auto, jak diesel, automatik, kozu i sve ostalo. 2004, 78.000 km, xenon, felge 18, 8.500 eura netto u njemackoj, cabasse audio, navi, mislio sam ok prilika. vozilo je perverzija prava, sjednem u njega i u drugom sam svijetu, apsolutna tisina, snage dovoljno, mirise, prica na francuskom i njemackom, sve sve sve... no odmah su poceli problemi. supruga je sjela, provozala se i rekla "oh, bas je divan i sik" i od tada se vozim kao suvozac only, ili straga citam novine sto je jos bolje i pazim na klinca od godinu i par mjeseci... klima savrsena, za dvadeset hiljada km nista nije trazio. istina, volan nije njemacki, i nije za bakrenje po krivinama. poslije svega, prije par mjeseci sebi kupim sebi e-klasu, krasan auto, ali kad sjednem u vel satis, osmijeh je na licu...
    (nedim, 16. april 2010 09:57)

    # Link komentara

  30. Sve je to lepo, ali razlika u registraciji izmedju -1999 +2001ccm je veeeelikaaa...
    (ccm, 16. april 2010 09:24)

    # Link komentara

  31. Ovaj Vel Satis u ovoj boji je ruzan....u crnoj sa punom opremom,i sa 3.5 V6 i 3.0 DCi je krajnje impresivan.
    Dizajn je "ili ga mrzis il ga volis"....kvalitet mislim da nije pod pitanjem. Francuzi prave dobra kola.
    (Igor, 16. april 2010 09:21)

    # Link komentara

  32. Za mene je POENTA savremenog automobila-ekonomicnost.To je i trend u celom svetu.Jasno mi je i zasto.Kinta.
    (Lancer, 16. april 2010 06:31)

    # Link komentara

  33. Rec Vel Satis se sada moze upotrebiti kao sinonim za ogromnu kolicinu ruznoce...
    (ruzan-ruzniji-renault, 16. april 2010 00:51)

    # Link komentara

  34. Ima moj otac vec 3 godine isti ovaj 2.2 DCi.Auto je super i bar iz naseg iskustva ne kvari se.Sto se nas tice auto je super i nema sanse da ga menjamo samo bi bili srecniji da je dizel od 2000 kubika jer je za ovaj 2.2 registracija preskupa bar za nas standard :D.
    (Dzoni, 15. april 2010 23:59)

    # Link komentara

  35. Jedina pozitivna stvar kod ovog vozila je sto ce sigurno svi lopovi da ga zaobilaze,pa vlasnik ne mora da strahuje i da trosi pare na raznorazne zastite.Cak mislim da i kad bude hteo da ga proda,i tad ce vrlo tesko da nadje nekoga kome bi ga udomio.Jednom recju, auto za celi zivot-kupi,vencaj se i celi zivot bice samo tvoj!
    (mladjo, 15. april 2010 23:03)

    # Link komentara

  36. @Andrej Klemencic
    Ne znam sta su Vam rekli na placu Integre, ali ovo je osnovni paket opreme na koji je dodata navigacija, tako da je ta kilometraza upitna.
    Imao sam srecu da se vozim u ovakvom automobilu, samo sa zaista punom opremom, koza boja viskija, handsfree kartica, Cabasse ozvucenje.. Automobil ne pruza nikakav osecaj brzine, na 80 km/h osecaj je kao 20 km/h u nekom drugom vozilu.
    sto se tice motora, dovoljno je snazan za krstarenja, a kome treba jaci, moze da se okrene modelu 2.0 t ili pak 3.0 V6 dCi sa 180 ks. Kome ni to nije dovoljno, postoji i 3.5 V6 poreklom iz Nissana 350Z, koji je proglasen najboljim V6 motorom pre par godina, tako da je to neka sasvim druga prica.
    Dakle, od osnovnog motora u ponudi i osnovnog paketa opreme, kao i konstrukcije iz 2000. godine, ne treba ocekivati cuda. Pozdrav
    (Vlada, 15. april 2010 21:26)

    # Link komentara

  37. Ne zivim u Evropi i ovaj auto nikad u zivotu nisam ni vidio, tako da je moj komentar krajnje subjektivan. Ipak, ovako sa slike.. ljudi, budimo realni, auto je nevidjeno ruzan.. ali nevidjeno.
    (Petar, 15. april 2010 20:10)

    # Link komentara

  38. Nema sta, lepo napisan tekst i interesantna poredenja, mada uvek i u potpunosti ne odgovaru cinjenicama. Nebitno, dodao bi samo da su Vel Satis retki i u Francuskoj, a sve zbog veoma skromne proizvodnje. U startu je bilo zamisljeno da se prodaje 20-30 hiljada primeraka godisnje, da bi u poslednjoj godini, sa proizvodnih traka sislo jedva par hiljada vozila.
    Dakle Vel Satis nije uspeo da uradi nista ozbiljnije u segmentu, upravo kao ni ostali francuski automobili u ovoj kategoriji ( Citroen C6 i Peugeot 607). Vec u startu u Renaultu su znali da se nemogu nadmetati sa recimo jednim Mercedes Classe E (godisnje se proda preko 200.000 samo ovog modela), te je iz tog razloga odluceno da treba biti drugaciji! Za rezultat imamo nesvakidasnji dizajn i brojne probleme, koji ne prilice automobilu ovoga ranga. Testirani dizel od 2.2 litre pripada prosloj generaciji, i bilo je dosta problema sa turbo punjacem. Verovatno zbog ovako lose reputacije, njegova cena na trzistu polovnih automobila je izuzetno niska, do te mere da se sa benzinskim motor ni nemoze pronaci kupac. No licno bi voleo posedovati jedan, kada ne bi morao placati astronomsku cenu osiguranja u Francuskoj, o rezervnim delovima da ni ne pricam.
    Inace sigurnosni pojasevi su integrisani u prednja sedista zbog prakticnosti, tako su uvek na dohvat ruke, bez obzira kako da su ova (sedista) podesana.
    (Peki, 15. april 2010 19:21)

    # Link komentara

  39. Nisam bas najbolje shvatio ovo poredjenje sa filmom. Sta, mjenjac ima eho? BTW, "Virdizna" niti je snimana niti govori o istocnoj Hercegovini.
    (johnny, 15. april 2010 19:20)

    # Link komentara

  40. O dci motoru mogu da dam samo pohvale, na osnovu visegodisnjeg posedovanja istog u renault laguni. Motor je najbolji deo automobila, ostalo je moglo malo i bolje da se uradi. U odnosu na stilo jtd, koji vozi supruga, dci je prava bomba. Imaju istu deklarisanu snagu, oba po 120 ks, medjutim dci je za klasu snazniji, elasticniji, pouzdaniji i tisi od jtd-a.
    Za tri godine nam je fiat iz dzepa izbio tacno 2950 eura za raznorazne popravke, i opet se kvari redovno, nikako da ga ukrotimo. za pet godina se laguna nije nijednom pokvarila, osim otkaza rucne kocnice bas na tehnickom pregledu.
    dakle, dci je masina za svaku pohvalu, u odnosu na fiatov turbodizel je azdaja, neverovatno kolika je razlika u medjuubrzanjima, posebno u trecoj i cetvrtoj brzini.
    (stefan, 15. april 2010 17:41)

    # Link komentara

  41. Volim Renault vozila.
    Ali u ovom slucaju slazem se sa voditeljem top geara-a, jednostavno ovaj auto isuvise lici na mrtvacki kovceg.
    (mladen, 15. april 2010 16:54)

    # Link komentara

  42. Lazare, jedan od boljih komentara na tekstove o automobilima u poslednje vreme:)

    Lično je ovaj auto vrlo zanimljiv za videti na ulici, ima taj hrabar drugačiji stil starog megana. Ali, lično je sve samo ne praktičan a samim tim i dalek meni. Cena je poslednji faktor.
    (milos, 15. april 2010 16:42)

    # Link komentara

  43. Ubedljivo najruzniji a istovremeno i najoriginalniji model E segmenta, svih vremena!
    (carobnjak, 15. april 2010 15:58)

    # Link komentara

  44. i pored prilicne stilske prenaglasenosti vecine (svih?) opisa detalja, moram da primetim samo jednu stvar - ovaj je auto dosta davno osmisljen, dizajniran, lansiran ... porediti ga sa savremenim 'nemcima' mu ne cini pravdu.
    voleo bih da procitam od autora teksta uporedjenje ovog auta sa nemackim 'vrsnjacima'.
    (lemi, 15. april 2010 15:46)

    # Link komentara

  45. Vel Satis je sjajan auto. Uvek mi se svidjao...
    Pitanje je samo koliko je taj primerak zaista prešao kilometara. U vozilu te klase teško da možete da primetite ishabanost...

    Nadam se da ću jednom imati hrabrosti da ga uzmem kao polovnog. Čini mi se da mi godinama ne bi dosadio...
    (godja, 15. april 2010 14:44)

    # Link komentara

  46. Koliko ja vidim sedišta imaju nula bočni oslonac.
    (Filip, 15. april 2010 13:39)

    # Link komentara

  47. Oduvek sam govorio da kupce ovog renault vel satisa treba direktno slati na psihijatriju :)

    Šala, naravno ...samo je previše čudan za ovo vreme.

    Toliko ekstravagancije na jednom mestu nije zapaženo još od vremena francuskih kraljeva i buržoaske revolucije...

    Ima tu sigurno dobrih detalja ali se čovek zapita, čemu to sve služi kao celina ?

    Poznajem samo jednog čoveka koji je to vozio istina sa 2.0t benzinskim motorom ...čovek je ozbiljan, doktor specijalista, sredovečan i dobro stojeći.Na moja pitanja o autu diskretno je hvalio makinu dok mu posle jedno 60.000Km i 2 godine nije doslovce pukla klipnjača i razletela se po motoru uz gomilu štete na sve strane.

    Za par dana na parkingu je stajala nova E klasa ... Nemačka praktičnost vs francuska ekstravagancija, za sada rezultat je 1:0 !

    Ali istina je negde na pola puta...

    Francuske ideje su fenomenalne i postaju standard kada ih obrade nemački majstori ...

    Tako je to bilo i biće ali kada jednog dana prevaziđemo te bezvezne podele, "made in europe" će biti neprikosnoveni pečat domišljatosti i kvaliteta za ostatak globalnog sela koje zovemo svet...
    (lazar bojanic, 15. april 2010 13:28)

    # Link komentara