Test: Renault Mégane Zen Energy TCe 100

Nema mnogo automobila koji privlače tako veliku pažnju prolaznika i vozača kao što je novi Megane. Nije bitno ni to što je ovo praktično osnovna verzija, sa najslabijim motorom. Za njim se okreću gotovo svi.

Pošaljite komentar
  1. U životu sam promenio preko 60 SVOJIH automobila ne vozio tuđe i desilo mi se da su mi uvezli Megan2 koji sam uz veliko nezadovoljstvo počeo da vozim dok ga ne prodam međutim posle dve , tri nedelje sam oduastao od prodaje jer sam shvatio koliko je to udoban i dobar auto ya nas u Srbiji. Od tada ( 2005 ) sam promenio 4 Megana , 2 Lagune, 1 Scenic i 1 Tvingo. Trenutno mi i ćerka vozi Megan 2 iz 2002 i nije imala skoro nikakvih kvarova van potrošnih stvari. Lagune su imale problema i nisam bio zadovoljan ( 2003 ) ali to je sve posle 2006te ispravljeno. Scenic je odličan auto i uyeću ga kao sledeći. Sa Meganima od kojih su 2 bila automatik nisam imao NIKAKVIH problema i ako rayni pričaju da su 1,5 Dci problematični. LAŽ... jeste svaki motor kada se loše održava. U Srbiji se loše održavaju svi pa i novi. Nabudži mi ovo ili ono je najčeši zahtev mehaničarima. Kupujemo kola koja nismo u stanju redovno i ispravno da održavamo. Priče sa foruma da Golf 130 pa 200 ks jede ovo ili ono, budalaština. To pričaju oni koji traže jurcanje i pola njih a svakog dana jedan yavrši u kovčegu. Ako pričate o kolima pričajte o prednostima i nedostatcima automobila a to su pouzdanost, troškovi,udobnost, održavanje i sl. a ne da li vama adrenalin skače i da li se žene kače na branike. RENO JE POUZDAN AUTO i UDOBAN AUTO.
    (jovanovic, 14. septembar 2018 13:03)

    # Link komentara

  2. Vozim negan 4 1.2 tce 130 ks Intens vec 7 meseci.Potrosnja u kombinovanoj voznji (70%magistralni put ostalo grad) je oko 6,6 l/100km:Kompjuter pokazuje 2 dc više od stvarne potrošnje.Uz sitne zamerke koje se mogu naći na raznoraznim testovima automobila, moja ocena je da se radi o vozilu koje je među najboljim u klasi.
    (petar popović, 31. januar 2018 11:41)

    # Link komentara

  3. Vozio sam ovaj auto kao test vozilo, neposredno po dolasku u salone u Srbiji. Megan me je privukao dizajnom i cenom koja je vrlo korektna uzevsi u obzir motore i kolicinu opreme. Ono sto sam i pre voznje znao je, da je unutrasnji prostor i prtljaznik mali za spoljasnje dimenzije, ali i da ima izuzetno dopadljivu unutrasnjost i lepo profilisana sedista, kao i upotreba kvalitetnije plastike u odnosu na prethodnu generaciju.
    Auto je bio sa 1.2 motorom od 130KS. Dobre stvari: zanimljiva unutrasnjost, uzdignuta centralna konzola, kao kod nekih premium modela (izgled koji kvari rucica parkirne kocnice) i pre svega, udobnost i tisina u kabini (zvucna izolacija za 10+). Lose strane: pomalo anemican motor (supruga je prokomentarisala da se vidi da je slabiji od naseg 1.9mjt od 120KS), izuzetno nepregledan nazad, iako na prvi pogled perfektna sedista mi nisu dopustila da se lepo namestim (mozda je u meni problem) I za kraj skripanje koje e konstantno culo ispod vozacevog sedista (nedopustivo posle manje od 1000km).
    (b1321, 4. septembar 2017 16:41)

    # Link komentara

  4. @moron: Pod Volkswagenovom TSI oznakom se moze naci gomila motora vrlo razlicite konstrukcije. Reci da treba bezati od svakog TSI je isto kao i reci da treba bezati od svakog Renoovog dCI samo zato sto je ovaj imao dobro dokumentovanih problema sa 1.5dCI u jednom odredjenom vremenskom periodu. Cak i taj 'problematicni' 1.5dCI je odavno prelezao sve boljke i vec niz godina predstavlja sam vrh svoje klase. Licno se ne bih ustezao od 1.2 ili 1.4TSI najnovije generacije. A posto sam ranije ove godine imao prilike da vozim rentiranu Skodu Octaviu 1.4TSI (rezervisao sam Megane ali su me 'upgrade-ovali' na Octaviu jer je ona po nekom njihovom sistemu u klasi vise u odnosu na ovaj prvi), mislim da GLEDANO CISTO BEZ EMOCIJA, Octavija bas sa ovim motorom verovatno predstavlja najbolji izbor a pogotovo u Srbiji ako se uzme u obzir lakoca preprodaje, rasprostranjenost servisne mreze itd.

    Sto se tice Focusa, mogu samo reci da kada sa mojih nepunih 1,8m namestim vozacko sediste kako volim: 1. prostor iza mene je neupotrebljiv, 2. nemam gde levi lakat jer je naslon na vratima daleko ispred. Sedao sam u novi Megane karavan koji mi je onako na prvi pogled izgledao ipak prostranije u odonosu na Focus karavan, cak i pozadi.
    (DC, 4. septembar 2017 12:18)

    # Link komentara

  5. Vozim Megane Coupe 2010.g., 1,6 benzinac, 6 brzina 81kw...kupljen polovan od prvog vlasnika za 6.000€ sa pređenih 120.000km. Auto je čudo, samo to mogu reći. Niti jedan auto se ne može po udobnosti mjeriti s ovim mojim, prednja sjedišta su kao fotelje. Također prosječna potrošnja za benzinca od 6L (grad+otvorena cesta) je razlog da ne pomišljam o kupnji dizelaša. O vanjskom izgledu i dizajnu coupea da ne govorim, stvarno to lijepo izgleda.

    Za nekoga tko kupuje novi Megane, i planira ga prodati za cca 5 godina, ovo možda nije neka prilika jer im cijene strahovito padaju, ali za mene koji ću kupiti polovnog megana za 5 godina, to će biti najbolji omjer uloženog i dobivenog u području polovnih auta.
    (jukicantonela@yahoo.com, 28. avgust 2017 10:40)

    # Link komentara

  6. @djox
    Djox, ja ga vozim... za razliku od tebe...evo vec skoro 15 meseci...
    Otidji u salon i pogledaj ispod rezervnog tocka...pogledaj materijal, nigde lima.
    Otvori gepek, probaj da uvrnes gepek, sav se iskrivi se kao kineska plastika...
    Na gepeku imaju dva udubljenja za ruku, ja uvek zatvaram istom rukom, na tu stranu je povukao...
    A ako stvarno oces, daj mail, posaljem ti sliku...
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (acafaca, 27. avgust 2017 21:12)

    Tacno je, ne vozim megan nego scenic. A da imalo poznajes renoe (kao sto ne poznajes) znao bi da ta plastika kod rezevnog tocka postoji i u prosloj generaciji megana i scenica. Vrlo prakticno resenje, sprecava da se pojavi rdja i ne utice na cvrstocu karoserije.
    A ta prica sa uvrtanjem gepeka ti je smesna, ne znam kako te nije sramota da pises takve stvari...
    (djox, 28. avgust 2017 10:18)

    # Link komentara

  7. Vozim 307/308SW već 13 godina u sreći i veselju. Kada bih danas kupovao nova kola u klasi megana (a ne kupujem), zaista pojma nemam šta bih kupio.
    Japanca sigurno ne bih (ponovo),jer nemam više dostupnih bubrega da ih prodajem za rezervne delove. Pominjanu mazdu 3 ne bih ni pod razno zbog teskobe pozadi, a i "politike rezervnog točka" (kol'ko je ono, 500-600?). Eventualno bih "rizikovao" sa aurisom karavanom (kada bih mogao da zaboravim silne motore koji su im imali problem potrošnje ulja).
    Ne bih ni sadašnji 308, jer je tesan pozadi (mada kao SW ima najveći wb u C segmetnu, 273 cm) i za mene je sporne (neprihvatljive) ergonomije.
    Astra SW je ubedljivo najkomforniji karavan u toj klasi (pozadi sedne čovek od 2 metra sa šeširom), ali me strah kvaliteta opela.
    Megan (kao Intens) je opremom stvoren za mene, DCI bi mi "legao kao budali šamar", ali mi je komfor drugog reda (za stopala i glave) neprihvatljiv. 1,2 TCE mnogi pljuju.
    Porodicu TSI/TDI takodje ne bih. Tačnije, TSI ni "drogiran". Toliko je ljudi VW prevario sa problemima tog motora (koje nikada nije rešio). A sa TDI prevarom su u milionskom tiražu pokazali da ne znaju da naprave nešto saglasno normativima.Pa čak i im i sada Euro 6 motore zabranjuju za prodaju. Sve ih treba na robiju.
    Focus jeste teskoban, ali, kao 1.0 EcoBoost zna bazično da bude jeftin.
    Korejsku prevaru nikako.
    Tako bi "trka" spala na focus/astra/megan.Ko bi pobedio, pojma nemam.Ja bih svakako izgubio.
    (moron, 28. avgust 2017 10:01)

    # Link komentara

  8. У овој класи је много бољи избор Пежо 308. И лепши и пространији са одличним моторима и опремом.
    (маркеђани, 28. avgust 2017 01:31)

    # Link komentara

  9. A golf VII za 15.000 sa turbakom od 100ks i 200Nm. Šije megan gde god stigne a o plastičnoj mazdi da ne pričamo.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sforca, 27. avgust 2017 13:31)
    Kao prvo auto ima 110ks.U osnovnoj opremi kosta(trendline) kosta 18215eur.A plastican je isto kao i mazda.
    (Z, 27. avgust 2017 23:48)

    # Link komentara

  10. Focus Trend 1.0 ecoboost 11.990 eur.. mislite o tome.. trenutni best buy
    (zzr600, 27. avgust 2017 23:33)

    # Link komentara

  11. Najjače mi je kad kažu da danas nema loših automobila? Kao sve je to dobro, vrhunski urađeno, dovedeno do perfekcije, motori bešumno, sedišta udobna, mesta koliko hoćeš, sve je napravljeno da ti bude baš super, potrošnja mala, pouzdanost velika- kad bi se zezali drugari moji! Posle 5-10 god vidiš koji je model dobar i koliko toliko valja a koji je problematičan i za izbegavanje. Kakvu tabli ima, plastiku, branike i migavce, da li ima 2cm više za kolena i slično za nas koji vozimo polovnjake od 10+ godina nema apsolitno nikakve veze.
    (Bili boy, 27. avgust 2017 22:19)

    # Link komentara

  12. Koliko para toliko i muzike. A naročito posle kroz održavanje automobila. Za 3 godine svi gube dosta na vrednosti i ako želite dobar polovni, morate se potruditi i posrećiti dobrim primerkom. Sve je u održavanju.
    (Ethan Hunt, 27. avgust 2017 22:14)

    # Link komentara

  13. Jedini auto koji je gori od Golfa u ovoj klasi.
    (Boban, 27. avgust 2017 22:08)

    # Link komentara

  14. bravo za novinara koji precizno i jasno kritikuje nedostatke bez opstih mesta i nepotrebnih poredjenja, hvala za dobar tekst pre svega za deo koji se tice rada motora
    (day, 27. avgust 2017 21:52)

    # Link komentara

  15. @djox
    Djox, ja ga vozim... za razliku od tebe...evo vec skoro 15 meseci...
    Otidji u salon i pogledaj ispod rezervnog tocka...pogledaj materijal, nigde lima.
    Otvori gepek, probaj da uvrnes gepek, sav se iskrivi se kao kineska plastika...
    Na gepeku imaju dva udubljenja za ruku, ja uvek zatvaram istom rukom, na tu stranu je povukao...
    A ako stvarno oces, daj mail, posaljem ti sliku...
    (acafaca, 27. avgust 2017 21:12)

    # Link komentara

  16. @realan

    Ako mislis na 1.6 benzinac taj ne moze ispod 10l po gradu.
    (Baxuz, 27. avgust 2017 20:02)

    # Link komentara

  17. (Svaka cas', 26. avgust 2017 21:56)

    Pa i nije tako, za 17000e kupujes megane tce 130 u intens nivou opreme a Mondeo 1.5 ecoboost u trend nivou. Mondeo u tom nivou prosto deluje jadno. Ne prilici svom segmentu. Znam jer sam video i jedan i drugi.
    (Baxuz, 27. avgust 2017 19:58)

    # Link komentara

  18. gros 27, naravno, nema ni jedan evidentan razlog za tu logiku. Ni jedan deo mu nije kvalitetniji od Honde ili Renaulta, ali marketing im je bolji!!! Golf je nako, veoma prosecan auto.
    (general, 27. avgust 2017 19:00)

    # Link komentara

  19. 1.2 TCe motori imaju problem sa potrosnjom ulja. Ne mali broj motora je menjan (!) u garantnom roku. 

    Izguglajte.
    (Vozac, 27. avgust 2017 09:07)

    Zamenis 1.2 TCe sa bilo koji moderni motor i to je to. Samo ono sto sam uspeo da vidim, jer su me zanimali konkretni motori: TSI 1.2 i 1.4 razni problemi a mnogo ih je, 1.4, 1.6, 1.8 vvti toyota menjani motori u garanciji zbog potrosnje ulja, 1.33 toyota skupljanje karbonskih naslaga na glavi motora, 2.0 tdi porozna glava motora, felericne dizne, 2.0d mazda mesanje ulja sa gorivom (totalna steta motora) itd.
    Prakticno kako ti se zalomi. Najsigurnije ispada dobro proveriti koja je serija motora u pitanju i uzimati samo one koji se vec ugradjuju nekoliko godina a to znaci model na zalasku karijere. Nisi moderan ali si makar mirniji.
    (rog, 27. avgust 2017 18:34)

    # Link komentara

  20. Šta fali tojotinom benzinskom motoru 1,6 sa 132 konjske snage? Neuništiv motor sa dovoljno snage za normalnu vožnju. Ne vidim šta je tu bedno, ni smešno.
    (bora, 27. avgust 2017 18:14)

    # Link komentara

  21. @NIKOLA

    Mislim da i dalje obojica pucamo na istu stvar. Ko ce sta da uzme za taj bonus, to je vec stvar prioriteta. Samo smo obojica izneli 2 od X razlicitih varijanti kako se to moze iskoristiti

    @Sforca

    Vidim ja da ti nisi prisao toj Mazdi cim tako pricas. Enterijer je sigurno jedan od najkvalitetnijih u klasi, u najmanju ruku jedanko kvalitetan kao i u Golfu, ako ne i bolji. To mozes i da procitas u raznim testovima. Taj tvoj mega giga golf 7 turbak od 100KS i 200NM nema sta da trazi protiv Mazde 3 (120KS, 2000 kubika zapremina, 210NM). Na stranu sve to, imao sam novca i za Golf, cak i onaj u jacoj opremi, ali ne mogu nikako da opravdam cenovnu razliku za jedan tako sterilan i nezanimljiv auto...Licno misljenje. To je kvalitetan auto, nema sta, ali kad ga pogledam ne budi nikakvu emociju. Mogu da ga gledam samo kao na sredstvo za prevoz od A do B, a koliko para traze za to sredstvo, meni je totalno neprihvatljivo.
    (P, 27. avgust 2017 17:40)

    # Link komentara

  22. Opet ista rasprava na ovom portalu oko iste klase automobila. Ajmo realno koliko vas je otislo porodicno da kupi neki automobil, da porodicno svi sednu u isti, da obidjete sve salone i isprobate sve modele koji se nude, da uzmete u obzir nabavnu cenu , cenu registracije, troskove osiguranja i redovnog odrzavanja... Svi kritikujete i komentarisete na osnovu cene polovnjaka i iskustva polovnih vozila ( koja je pitanje ko vozio, koliko preslo i kako je bilo odrzavano ), novo je novo . Onaj ko kupuje nov automobil ce mirnije da spava bar zbog garancije. Razliciti su razlozi zasto se kupuje odradjeni model proizvodjaca, da li napucani Fokus ili slabije opremljeni Mondeo, Oktavia ili Golf za iste pare, Megan ili I30???
    Francuzi su udobni, nemci tvrdi i hladnog dizajna, japanci vaze za pouzdana vozila, koreanci daju najvise opreme za cenu, italijani furaju svoju neku logiku.... Nema vise novih, losih automobila vec samo izakanih polovnjaka koja se vecina kod nas kupuje. U prvih pet do osam godina ce svaki model da me lepo sluzi, posle cu da ga prodam samo pitanje kakvu cu matematiku da izvedem pre kupovine automobila.
    (Totalno drugciji od drugih, 27. avgust 2017 14:42)

    # Link komentara

  23. A golf VII za 15.000 sa turbakom od 100ks i 200Nm. Šije megan gde god stigne a o plastičnoj mazdi da ne pričamo.
    (Sforca, 27. avgust 2017 13:31)

    # Link komentara

  24. P
    Cena trojke koju sam naveo od 18.600 je redovna za chaleng 1999cm2, 120 konja,sa metalik bojom i dobijaš za to još navigaciju i komplet zimskih guma ili oduzmi od te cene metalik pa za malo više od 18.000 dobiješ sve to ali belu,dalje imaš opciju da ti ugrade zadnje parking senzore za 120 evra.
    Markoni
    De si mene našao da prozivaš za komfor nove trojke koji je vozio i 1,2 i 3 obzirom da je to ženina omiljena marka i samo nju kupuje.1i2 su skučenije ali prosek segmenta posebno 2 koja ima neko izraženo zakošenje kod suvozača ali nova trojka 3 je komfor za celu klasua valjda je i 4470cm dužine nešto doprinelo a i ja sa 192 cm i 110 kg koji vozim nešto drugo i veće a navozah se osim trojke ovog segmenta podosta uključujući i Megana imam pravo nešto da zapazim.
    Zadržavam mišljenje za pretstavljeni model i dodajem teško bacanje para.
    (NIKOLA, 27. avgust 2017 13:17)

    # Link komentara

  25. @realan
    ako si vec stavio taj nick onda ne izmisljaj za potrosnju od 8,5 litara po gradu. naime posedujrm benzincs trece generacije 1.6 110 koji trosi do 10l gradske voznje ! to im je boljka verujem I kod ovoga modela !
    (Lucidni decko, 27. avgust 2017 12:53)

    # Link komentara

  26. I ja sam bio u salonu i pristojan motor pod kojim podrazumevam ovaj 1.2 ali od 130 ks ili 1.5 dci znaci ne ove vece i jace i u nekoj pristojnoj opremi pod kojom podrazumevam ovaj novi Limited paket koji je malo pojacani Zen sa par bitnih detalja ali daleko ispod Intensa i sa metalik bojom je kao i ostali sto su pominjali skoro 18 hiljada.
    To je po meni previse...ajde da ne spominjam Nemce i njihove derivate poput Golfa ili Oktavije koji mogu za iste pare da se uzmu gde barem Oktavija nudi neuporedivo vise prostora. Ali eno u salonima lepo napakovana 308-ica sa felnicama, metalik boja, 1.6 hdi, 16.000.
    Ko moze da svari onaj njihov volan ja bih pre to nego Megana, jos se malo iscenkas za neki popust i eto.
    Mondeo i Kuga sto neko rece na akciji, a tek fokus 12.000.
    Ne znam mislim da je Reno malo preterao. Pogotovo sto je bas tesan pozadi bar da je onako bas izdasan svuda pa ajd....
    (Bane, 27. avgust 2017 12:45)

    # Link komentara

  27. @acafaca
    Gepek novog Megana se iskrivio kod sarki? Ne znas sta da mislis? Ne znam ni ja sta ti mislis ali ja mislim na osnovu opisnih problema da ti vozis megan 2 iz 2002.
    (Djox, 27. avgust 2017 11:20)

    # Link komentara

  28. @(Miško vezanih očiju, 26. avgust 2017 20:09)... e tako se kupuju kola, oceni sta je tebi licno najvaznije pa kupi! Ne treba biti rob brenda ili marketinga.
    (Metropola, 27. avgust 2017 11:00)

    # Link komentara

  29. Volim "RENAULT", jer mislim da je totalno drukciji od drugih. Uvek privlaci paznju, imao sam ih raznih modela, neki su se kvarili, neki su bili bez da se takne motor. Mislim da je sve to isto, sa svim modelima i brendovima. Trenutno vozim ESPACE "initial", auto obara s' nogu...
    (Kubica, 27. avgust 2017 10:46)

    # Link komentara

  30. Jum@ Auris, ko to jos vozi? Kad krenu ovi Toyotomani po forumima, covek bi pomislio da se u Srbiji samo Toyota vozi, a ono ja ovog poslednjeg Aurisa u Bg nisam video 2 puta za godinu dana. Cuj Auris sa onima nakaradnim dizajnom, kad sednete za volan i pogledate onu insteument tablu, pomislite da sedite ispred haubice iz drugog svetskog rata, a sredisnji naslon za ruke dizajna kao odseceno drvo pa ostao panj. O Toyotinoj bednoj motorizaciji da i ne pricamo, konkurencija im bezi 50 godina, a od dizelasa su uzeli 2 od BMWa i to im je sve. Sad izmislili onaj smesni 1.2 turbo koji daje slabije performanse od njihovog 1.6 valvematic atmo motora. Ej Toyota jadna li si. Druze, ako ti je ukus za zene kao za automobile, bolje se ne druziti sa tobom haha...
    (Millan, 27. avgust 2017 10:43)

    # Link komentara

  31. Svaki put cu pre da izaberem novog Megane-a a i polovnog u odnosu na iscrpljenog i precenjenog nemca.
    (Godzilla, 27. avgust 2017 10:21)

    # Link komentara

  32. @general "Golf nije bolji, iz nekog razloga ima veću cenu kao polovnjak, ali nije bolji auto" nasmeja bas, jako duhovito
    (Gross, 27. avgust 2017 10:17)

    # Link komentara

  33. Vozim megane 3, 2014. godište, 1.5 dci. Motor je odličan, auto stvarno troši nemoguće malo. Ali tu se završava spisak kvaliteta. Ogibljenje je katastrofa, auto se u krivinama ponaša tako da svaki put mislim da ću da izletim iz krivine ili da se prevrnem. To "meko" ogibljenje koje pominju kao udobnost i kvalitet je zapravo užas jer se auto ljulja i potpuno nelogično reaguje na put. Enterijer je posebna priča: sve cvrči i krcka da čovjek izludi. Zvučne izolacije nema uopšte! I, naravno, auto koje sam kupio novo, posle 2 god izgubilo je više od 50 % vrijednosti, što se ni sa KIA- ma ne dešava. Ne bih više kupio reno ni kad bi bio jedina auto marka na svijetu.
    (Željko, 27. avgust 2017 10:15)

    # Link komentara

  34. Pricamo o automobilima golf klase, pogledajte cene golfa i njegove dimenzije, a i cene sa opremom. Kvalitetniji nije golf od megana, a ni bolji! iz nekog razloga je kao polovnjak ima vecu cenu, ali nije bolji izbor. Renault megan novi je fantastican automobil 1.6 dci
    (general, 27. avgust 2017 08:31)
    @general
    Porediti golfa i megana je ludost, baš bi voleo da vidim šta bi izabrali kad bi Vam dali da birate između ta dva auta?! Inače i meni je ovaj megan prelep ali se tu cela priča završava. Ko je imao problema i vozio renoa nikad ga više nije kupio (dci senic, lagune i ostale kante)
    (boris, 27. avgust 2017 09:28)

    # Link komentara

  35. 1.2 TCe motori imaju problem sa potrosnjom ulja. Ne mali broj motora je menjan (!) u garantnom roku.

    Izguglajte.
    (Vozac, 27. avgust 2017 09:07)

    # Link komentara

  36. Pricamo o automobilima golf klase, pogledajte cene golfa i njegove dimenzije, a i cene sa opremom. Kvalitetniji nije golf od megana, a ni bolji! iz nekog razloga je kao polovnjak ima vecu cenu, ali nije bolji izbor. Renault megan novi je fantastican automobil 1.6 dci
    (general, 27. avgust 2017 08:31)

    # Link komentara

  37. Auris po meni bolje resenje...
    (Jum, 27. avgust 2017 08:13)

    # Link komentara

  38. "Bacanje para za auto navedenih performansi uz to ni unutrašnji komfor mu nije jača strana posebno na zadnjoj klupi.Najbolja ponuda za ovaj segment,u njemu medju najvećim a unutra komforna, kod nas je trojka 120 konja 2.0 benzin, skyactiv, sve sa metalik bojom, alu felnama i navigacijom 18.600 evra."

    Zapravo moze da se uzme za 18.090. Pri kupovini trojke svako ima bonus od 800 evra u dodatnoj opremi (realno ispadne i vise posto najcesce ljudi uzmu boju i navigaciju, a to je zbirno 1080 evra, ali ne placa se nista preko, bar u mom slucaju). Jedini problem u tom Challenge paketu je sto nema ni prednjih ni zadnjih senzora, a potrebni su. Siguran sam da mogu da se dodaju kroz navedeni bonus. Inace, od skoro vozim tu Mazdu 3, Revolution paket, zadovoljan sam. Pogledao sam i ostale automobile (ukljucujuci novi Megane) i Mazda 3 sigurno ima najkvalitetniji enterijer u konkurenciji, od automobila koji kostaju slicno. Sigurno bolja od Megana unutra, takodje i od nove Astre. Steta je jedino sto dnevna LED svetla nisu stavili standardno ili bar od tog drugog paketa opreme, jos da su tu bar i zadnji senzori... Spolja mi je najlepsi auto u klasi, licno misljenje. Nekom nije, ali svakom svoje.. :D
    (P, 27. avgust 2017 01:01)

    # Link komentara

  39. Vozim klot verziju sa 1.5 dci motorom, vec godinu dana, i do sad presao 60 000...
    Pre toga vozio golfa 7 1.6tdi ... presao cca 200 000... Cak kad sam ponovo seo u sedmicu, odmah sam hteo da se vratim u megana...
    Sta reci, udoban, lep, mekan, ali plastican... ovo ne moze izdrazati moje klince narednih 5 godina...Vrata vec zvone kao kod 15 god starog auta, nema onog tupog zatvaranja. Gepek tj vrata gepeka plasticana i vec se iskrivila kod sarki, a u njima rupe za odvod vode pa kad ga perem posle sve voda curi iz njih.
    Takodjer dno gepeka nije od lima vec prisrafljeno plasticno dno.
    Dok je ruka na menjacu, rucica menjaca se cima pri svakom davanju ili pustanju gasa...
    Ne znam sta da mislim...
    (acafaca, 26. avgust 2017 22:15)

    # Link komentara

  40. Malo bolje opremljen primerak sa snaznijom motorizacijom izadje oko 18.000 evra. Nisam bot i stvarno ne volim poredjenja "znas sta moze za te pare" ali ne mogu da ne primetim cenu kuge i mondea koja iznosi nesto manje od 17.000 evra. Iskreno mislim da reno sa takvom cenovnom politikom tesko moze da se izbori sa konkurencijom.
    (Svaka cas', 26. avgust 2017 21:56)

    # Link komentara

  41. Razmatrao sam ovaj Megan kada sam kupovao novi auto. Na zadnjoj klupi nema mnogo mesta za noge, slično kao i u Meganu 3. Auto je relativno nizak, ja sam došao sa Peugeota 307 pa mi je smetalo što sam sa 1510mm išao dole na 1440mm. Kada sednem u Megana kao da mi se guz*ca češe po asfaltu. Vrata su manja a ja ne postajem mlađi. Na kraju sam kupio Opel Merivu koji je sa 1610mm visine veoma udoban. Na zadnjoj klupi ima više mesta za noge a pogotovo ako se zadnja sedišta pomere unazad i u prema sredini, tada u autu sedi samo četvoro ali noge nazad mogu i da se ispruže. Porodično smo otišli na odmor i vratili se nazad, 2200km total i niko se nije zgužvao. Doduše Meriva nema hlađenu kasetu za piće (Megan valjda ima) i nazad je tesno kada sedi troje, ali za početnu cenu od 12600 a sa turbo motorom 120KS i kamerom za parkiranje za 14000 evra mislim da je daleko bolji porodični auto od Megana. Da ne bude zabune, to je nova Meriva koja izgleda mnogo lepše od one Kinderjaje Merive prve generacije. Jeste, Megan je lepši na oko ali pre svega za dvoje odraslih i dvoje male dece. U Merivu staje četvoro odraslih.
    (Miško vezanih očiju, 26. avgust 2017 20:09)

    # Link komentara

  42. Ma kakvi, previsoka potrosnja,a znamo svi koliko kosta gorivo u Srbiji..
    Reno se trudi,malo kopira i nemce, ali je daleko od toga da cu kes da platim za auto kojeg za 3,4 g ne mogu ni za 6000 e da prodam. I to nije slucaj samo u Srbiji, u celoj Evropi na ceni su nemci, mnogo je sve bolje uradjeno, i cisto sumnjam da se bilo ko okrece za Meganom, to je tek suludo..
    (C i n i k, 26. avgust 2017 19:34)

    # Link komentara

  43. @NIKOLA
    Biće da tu informaciju znaš samo sa neta,a ne ličnog iskustva.Da znaš licno,onda nebi govorio da je Mazda 3 komforna,ili si ti 155cm. E sad sto se tice cene,pa kako kome ?
    (markoni, 26. avgust 2017 19:05)

    # Link komentara

  44. Ja kupih 2008 Megana 2 u sedan verziji...jos sluzi, bez bukvalno (bukvalno!) bilo kakvog kvara...redovan servis, po knjizici...ne sumnjam da je ovo takodje sve vrlo kvalitetno odradjeno i da je automobil uzivancija za normalce...
    (msm, 26. avgust 2017 18:29)

    # Link komentara

  45. Još kada bi ovaj 'tablet' mogao da se skine....
    (Goran MIG, 26. avgust 2017 16:09)

    # Link komentara

  46. Čemu turbo benzin motori male zapremine kad i dalje imaju veliku potrošnju i prosečne performanse?! Bio sam u salonu i gledao ovaj reno, vrata se lepo zatvaraju, fino izgleda, na zadnjoj klupi nema prostora ni za malu decu, čim izaberete normalniji motor i srednji paket cena je i preko 18000eur. to je previše za megana i jedan reno.
    (boris, 26. avgust 2017 16:04)

    # Link komentara

  47. elem imam Megana 3 karavan (2012) i bejah u renou da zamenim 3-ku za 4-ku. utisci su sledeci (nakon probne voznje) Ergonija vozaca je poboljsana ali ne nesto previse, sedista su bolja ali je instrument tabla prekopirana od Volvo V40! Ovaj tablet (imam ga u 3-ci, navi parking kamera...) vise smeta (citroen i skoda su ih uklopili extra!).
    Nazad se i dalje sedi na "tocku" i mesta jednostavno nema! Imam troje dece i srednji (3 god) jedva ispruzi noge, a "jaca" polovina sedi pored bebe i nema mesta za kolena (168 cm). Kod 4-ke je sajtna previsoka, preglednost nazad smanjena u odnosu na 3-ku i naza se sedi malte ne u ravni sa C stubom.
    Klot megan 4 izbegavati jer je osim siromasnije opreme "siromasnija" i plastika u kabini.
    (Vlasnik renola, 26. avgust 2017 15:45)

    # Link komentara

  48. Ne mogu da verujem da se za 15000eur ne dobijaju alu felne, sta je sa ovim francuzima?? Poceli da naplacuju felne i plasticne kartice kao dodatnu opremu, a da ne pominjem manuelnu klimu i onaj mini 'ekrancic' prilepljen na vrh...ne znam do koga je problem, Renoa ili uvoznika?
    (jo, 26. avgust 2017 15:37)

    # Link komentara

  49. Bacanje para za auto navedenih performansi uz to ni unutrašnji komfor mu nije jača strana posebno na zadnjoj klupi.Najbolja ponuda za ovaj segment,u njemu medju najvećim a unutra komforna, kod nas je trojka 120 konja 2.0 benzin, skyactiv, sve sa metalik bojom, alu felnama i navigacijom 18.600 evra.
    (NIKOLA, 26. avgust 2017 15:33)

    # Link komentara

  50. Ford focus sa slicnom opremom i sa isto malim turbobenzincem na akciji kosta 12000...
    (marco, 26. avgust 2017 15:12)

    # Link komentara

  51. Može, ali prvo -20%
    (Super s' karamelom, 26. avgust 2017 14:41)

    # Link komentara

  52. Клизни наслон је....брука јер не служи сврси,могли су чаше да гурну напред....мада цео ентеријер је Брука,а тек мотори...
    (брука3, 26. avgust 2017 14:37)

    # Link komentara

  53. Skupo i glupo. Neverovatno je sta Amerikanci, koji su 30 puta platezno sposobniji dobijaju za 16 500 evra (19,500 USD). Skoro potpuno opremljenu Mazdu 3 sport sa svim gadzetima, radarom, asistencijama, navigacijom, koznim sedistima, automatskom klikom. (slobodno idite pogledajte na mazda usa) ... a mi em smo jadni, em nam nude ogoljeni reno 14 000. Reno!
    (Bozon, 26. avgust 2017 14:34)

    # Link komentara

  54. Nevezano za konkretan automobil, ali nikako mi se ne dopada ovaj trend smanjenja rezervoara na svim novijim modelima mnogih proizvođača. Ovaj Megane prima 47 litara a Megan 2 je imao tank od 60 litara. Nova C klasa takođe ima smešno mali rezervoar za auto te veličine, između 45-50 litara, mada postoji opcija doplate za veći.
    (Moca, 26. avgust 2017 14:24)

    # Link komentara

  55. Brate, koja je ovo klotara...
    Sramno.
    (pohotni irwas, 26. avgust 2017 14:17)

    # Link komentara

  56. vozim megan 3 vec pa godina,dobar je generalni,mana je sto je veci spolja nego unutra, na zadnjim sedistima bas nema mesta,miskim da je proatraniji jaris koni je duplo manji. ima dobar gepek i ne trosi preko 8l po gradu,benzinac. sve ispod 120konja je malo za ovaj auto,to je mohe misljenje,a sa 130bar bi bio ok. ne zna zasto stete kad ne daju naslon za ruku koji je oko 100e, gps i ekran koji je 150e recimo,a to imaju tek u ful opremi. ja sam stavio i parking sentore sa diaplejem koataju 30e,zar to nisu mogli da ubace,svi stede na aitnicama. motor je 1.6 benzin 100konja,i nesto i ne vuse,nije bas startan,ali 150 brzinu ne osecas.
    (realan, 26. avgust 2017 14:16)

    # Link komentara

  57. To sto je udoban i tih mozda bi bilo dovoljan razlog za mene da ga razmotrim. I motori, i EDC. To su po meni vrlo bitne stvari. To sto je po prostoru pozadi opet na zacelju klase je verovatno neki "korporativni zastitni znak", otkud znam kako drugacije da se objasni, kod prethodnika kad se prednje sediste pomeri do kraja, skoro pa da dodiruje zadnju klupu. Vrlo "domisljato"..

    Elem, ono sto je ostavilo na mene najveci utisak u ovom testu je ovo:

    "Iako je aktuelni Megane među novijim modelima na tržištu, Renault je za četvrtu generaciju ovog automobila u startu odobrio hiljadu evra popusta na sve verzije."

    Izgleda da je u nasoj "pravnoj" drzavi ovo ne samo nesto sto se tolerise, nego je postalo i model ponasanja skoro svih prodavaca, cast izuzecima.
    Pazi molim te, "u startu" je odobrio 1000 evra popusta.. 1000 evra na koju cenu? Na onu po kojoj su ga vec prodali u XYZ primeraka, ili na projektovanu cenu? Naravno, na ovu drugu, cim je "u startu". Zasto onda nije projektovana cena za 3000 evra veca, pa da bude "u startu odobrio popust od 3000 evra".. Toliko mi je muka od ovih "snalazljivih" prodavaca, da su ove stvari dovoljne da me odvrate od kupovine. Ako me varas "u startu", sta dalje da ocekujem od tebe u toku garantnog roka..
    (Dikh tu kava, 26. avgust 2017 13:17)

    # Link komentara

  58. vozio sam se na zadnjem sedistu ovog megana oko 400 km i mogu reci da je katastrofa za zadnje putnike, jedva da ima mesta za noge, sedis previse u gepeku, skoro i da ne vidis kroz prozor a kad izlazis imas da preskocis prepreku od jedno pola metra jer je presiroka sajtna...
    (xyd, 26. avgust 2017 13:10)

    # Link komentara

  59. @japanac

    Nemoguće. Komentatori ovde lepo kažu da je 20 hiljada evra jeftiniji od Golfa.
    (Car, 26. avgust 2017 13:08)

    # Link komentara

  60. Posedovali smo megane 3 karavana,sada smo njega dali i uzeli novog karavana 4rku,ljudi auto je bruka dobar,nas je u malo boljoj opremi,ali ovoga puta je renault obratio paznju na sve,na avaki detalj,sitnicu. auto je top topova
    (Zomilly, 26. avgust 2017 13:02)

    # Link komentara

  61. Ipak je stari, dobri Džeremi cesto i precesto upravu. Gomile slicnih automobila, pastelnih, neupadljivih boja, slicnih karakteristika. Sve je to lepo i fino ali retko ima nesto bas prepoznatljivo, SVOJE. Kada na semaforu stojim pored nekog auta, da nema oznaka najcesce na felnama, ne bih prepoznao auto. Svi su isti. Sezdesetih pa i sedamdesetih, to nije moglo da se desi. Znao si kada je pored tebe bmw ili alfa, reno ili fiat. Danas su svi lepi i kvalitetni - i lice kao jaje jajetu. Globalizacija.
    (rabo, 26. avgust 2017 12:46)

    # Link komentara

  62. Stvarno objektivan tekst ovog novinara, lepo kaze covek malo je to konja, premekan je, menjac je malo dugih hodova ali je zato prelep! Svakako dodati 500€.
    Mozda uzivo ovaj zalepljeni tablet kao nadgrobni spomenik izgleda mnogo lepse i normalnije.
    (Stefan, 26. avgust 2017 12:35)

    # Link komentara

  63. Koliko li tek košta u fulu ovaj auto ako ovako "osakaćen" ima cenu od oko 15k Evra...
    (japanac, 26. avgust 2017 12:30)

    # Link komentara

  64. Komandne table u Renoovim vozilima mi se bas ne dopadaju.. One prethodne generacije su ih imale lepse, ne znam zasto su ih naruzili ovoliko odjednom..
    (aca, 26. avgust 2017 12:21)

    # Link komentara