1. I još jedan podatak, u vreme najveće ekonomske krize pre par godina i pada prodaje novih automobila udruženje proizvođača automobila je molilo VW da smanji proizvodnju i učešće u tržištu kako bi ostali proizvođači uspeli da opstanu u tom trenutku, taj podatak je veoma bitan, govori ko traktor vozi ko kapiju otvara.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (boris, 23. jul 2017 21:41)

    Da zato su lazirali prodaju u nekim zemljama, npr. Francuska. Novi automobili im stoje na placevima, a vode ih kao prodate. Najveci prevaranti ikada, a sve pod pokroviteljstvom Nemacke drzave. Jure samo profit, a pucaju ih kompleksi jer ih neka ruzna Toyota bije u prodaji, pa pokupovali 300 brendova samo da ih sustignu, pa ni to nije bilo dovoljno, pa ajde jos da lazemo, pa opet nije bilo dovoljno, pa hajde jos da lazemo. Najveca ulaganja su im u marketing. Prevaranti.
    (Haha, 26. jul 2017 09:11)

    # Link komentara

  2. @Ako_te_puste... daj saberi se, sigurno nece da bankrotiraju samo zato sto je neko prekršio neka pravila. Niko nije toliko lud, pa ni pravne države.
    (Gross, 25. jul 2017 13:39)

    # Link komentara

  3. Bar su smeli da napisu za razliku od ovih nasih sto ne smeju ni da zucnu.
     (Strokavi mozak, 24. jul 2017 17:56)

    # Link komentara

  4. @vladimir vukajlovic
    Ma da,evo bas mi juce legla plata od njih,pa rekoh da malo "odradim".. Kakve nebuloze,Mercedes,Bmw i ostali prosecna "auta"!!?Sta ti vozis,avion?Savsenstvo inzinjeringa i tehnologije danasnjice,sta je to bolje od njih prosvetli nas...
     (Molder, 24. jul 2017 16:08)

    # Link komentara

  5. @kele Pa naravno da ih nece unistiti i ugasiti. Nije poenta kazne da se zatre firma, vec da njih i njima slicne sprece da rade nezakonite stvari. Pa ni covek kada pogresi ga ne ubijes nego mu napises kaznu ili ga posaljes u zatvor.
    (XYZ, 24. jul 2017 14:00)

    # Link komentara

  6. Ma jooook... tržišno učešte "velike trojke" nije posledica nekakvog kartela, več kvaliteta njemačkih auta. Govorim već godinama... prosječna auta sa nadprosječnom cijenom i zatvorenim tržištem u koje je nemoguće ući... sve su korumpirali, od vlada preko medija... sve.
    (Vladimir Vukajlovic, 24. jul 2017 11:35)

    # Link komentara

  7. Pre par godina su bili kaznjeni proizvodjaci kamiona zbog udruzivanja i formiranja cena.Javna je tajna da siemens ima budzet koji se meri milijardama eur za mutne poslove i namestanja.Sada izlazi na videlo ko su ti 'Njemci i njemacka vozila'.Jasno je da su ulagali u mekane enterijere i igrice za tablete po konzolama,a sta je sa inzenjeringom? Zato su im vozila dosadni klonovi,kao kaje jajetu bez karaktera i uzitka.Jednom recju- prazna ljustura sa gomilom kicerice.
    (alfista, 23. jul 2017 11:51)

    Nebitno, najvise se prodaju, za razliku od alfe, na primer. Inace, smatram da su nemci osakatili umestnost proizvodnje automobila, ali je cinjenica da ljude nije briga.
    (123, 24. jul 2017 09:21)

    # Link komentara

  8. Evo sad ce kadija da pogleda u citap sta pise...
     (Lav, 24. jul 2017 00:26)

    # Link komentara

  9. Sećam se pre par godina afere sa Tisen-Krup liftovima.Uhapšena ekipa koja je nameštala javne nabavke za liftove od Portugalije do Estonije. A i ADACu behu našli 1.000.000.000 evra neprijavljenog poreza u proteklih 10 godina.
    (Svi pošteni, 23. jul 2017 23:56)

    # Link komentara

  10. Ko još veruje Merkelovoj da je Nemačka ta koja treba da bude primer!?
    (Saša, 23. jul 2017 23:26)

    # Link komentara

  11. Vozim delove za BMW,kakve su to fabriketine kakve se pare vrte to je strasno.Deru ceo svet zbog te znacke,profiti abnormalni.A gde je ogroman profit tu su i karteli.Ovi u Kolumbiji su mala deca za njih.Meni licno je ok,od onog sto kupi BMW negde u Americi ja primam platu,al sto se tice tih kupaca deru ih nazivo.
    (Radnik, 23. jul 2017 23:06)

    # Link komentara

  12. Pre nekoliko dana ušlo nekoliko nemačkih turista u nemačku banku u Beogradu da promeni evre u dinare. Kurs katastrofalan, ali je banka Nemačka. Znam i jednog bogatog Nemca koji živi u Beogradu i obuću kupuje isključivo u Deichman-u. Oni za sebe misle (i mislili su uvek) da su nadnacija, i tako se i ponašaju. Nemac zna da je šraf u mašineriji zvanoj država, i zna da mora da se ponaša besprekorno prema njoj, da bi država bila jaka, a samim tim je jak i pojedinac.
    I ne prezaju od davanja mita u drugim zemljama, ali u svojoj ne.
    A mi smo sami sebi najveći neprijatelji. Radimo sve suprotno od Nemaca.
    (VladaNBG, 23. jul 2017 22:12)

    # Link komentara

  13. Pre nekoliko dana ušlo nekoliko nemačkih turista u nemačku banku u Beogradu da promeni evre u dinare. Kurs katastrofalan, ali je banka Nemačka. Znam i jednog bogatog Nemca koji živi u Beogradu i obuću kupuje isključivo u Deichman-u. Oni za sebe misle (i mislili su uvek) da su nadnacija, i tako se i ponašaju. Nemac zna da je šraf u mašineriji zvanoj država, i zna da mora da se ponaša besprekorno prema njoj, da bi država bila jaka, a samim tim je jak i pojedinac.
    I ne prezaju od davanja mita u drugim zemljama, ali u svojoj ne.
    A mi smo sami sebi najveći neprijatelji. Radimo sve suprotno od Nemaca.
    (VladaNBG, 23. jul 2017 22:12)

    # Link komentara

  14. Pre par godina su bili kaznjeni proizvodjaci kamiona zbog udruzivanja i formiranja cena.Javna je tajna da siemens ima budzet koji se meri milijardama eur za mutne poslove i namestanja.Sada izlazi na videlo ko su ti 'Njemci i njemacka vozila'.Jasno je da su ulagali u mekane enterijere i igrice za tablete po konzolama,a sta je sa inzenjeringom? Zato su im vozila dosadni klonovi,kao kaje jajetu bez karaktera i uzitka.Jednom recju- prazna ljustura sa gomilom kicerice.
    (alfista, 23. jul 2017 11:51)
    @alfista
    Hehe, Alfa bolja, e moj prijatelju kako stvari stoje za par godina taj auto brend odlazi u istoriju, da valja to se nebi desilo. Pretpostavljam da ste čitali poražavajuće podatke o njihovoj prodaji, toliko je slaba da je Nemci ni ne smatraju konkurencijom. I još jedan podatak, u vreme najveće ekonomske krize pre par godina i pada prodaje novih automobila udruženje proizvođača automobila je molilo VW da smanji proizvodnju i učešće u tržištu kako bi ostali proizvođači uspeli da opstanu u tom trenutku, taj podatak je veoma bitan, govori ko traktor vozi ko kapiju otvara. Izgled je samo jedna stavka od desetine koje su značajne kad kupujete automobil.
     (boris, 23. jul 2017 21:41)

    # Link komentara

  15. E tako je to sa velikim bratom. Spigl kao i uvek - proamericki. Postoji mnogo kartela na zapadu, ali samo neki imaju priliku da budu na meti medija, kao nemacki automobilski kartel u ovom slucaju.
     (xy, 23. jul 2017 20:42)

    # Link komentara

  16. Pa to je obična mafija ništa drugo. nemci igraju uvek veliku igru. ali se grdno varaju da neće nsjebati. To su prevaranti samo što mi njima verujemo.?
     (Dragan Stojanović, 23. jul 2017 20:18)

    # Link komentara

  17. Da se ne lazemo ... koga jos briga od ovih sto kupuje ovakve automobile koliko koji zagadjuje ... nego koliko kosta, kako ide, koliko trosi i cao ...
    (milanko, 23. jul 2017 18:33)

    # Link komentara

  18. Nemački auto ću opet kupiti, zato što nisam u Aziji ili Americi. Zivim u Evropi i kupujem konkurentan domaći proizvod.
    (Loco coko-moko, 23. jul 2017 16:05)

    # Link komentara

  19. Slobodna konkurencija postoji samo za banana drazave koje treba da otvore trziste za strane proizvode. Ozbiljne firme nisu budale da se kolju medjusobno i pounistavaju za tudju korist.
    (Milan, 23. jul 2017 15:40)

    # Link komentara

  20. Sasvim je prirodna stvar boriti se protiv konkurencije,nekad dozvoljenim a nekad ne dozvoljenim sredstvima.Pa kako prođe ?
    (markoni, 23. jul 2017 14:13)

    # Link komentara

  21. Možete da pričate šta hoćete, ja ću i dalje da vozim samo Mercedes.
    (Ko je najbolji?!, 23. jul 2017 13:11)

    # Link komentara

  22. mafija je uvek bila, Merkel nije prihvatila pre par godina rigoroznije mere za izduv dizela, da ne ugrozi nemacku autoindustriju. moj odgovor, Toyota benz.
     (dne, 23. jul 2017 12:55)

    # Link komentara

  23. Pre par godina su bili kaznjeni proizvodjaci kamiona zbog udruzivanja i formiranja cena.Javna je tajna da siemens ima budzet koji se meri milijardama eur za mutne poslove i namestanja.Sada izlazi na videlo ko su ti 'Njemci i njemacka vozila'.Jasno je da su ulagali u mekane enterijere i igrice za tablete po konzolama,a sta je sa inzenjeringom? Zato su im vozila dosadni klonovi,kao kaje jajetu bez karaktera i uzitka.Jednom recju- prazna ljustura sa gomilom kicerice.
    (alfista, 23. jul 2017 11:51)

    # Link komentara

  24. ali zato moja kazna kao pojedinca je da vozim japanski auto....em je to moj mizerno skroman doprinos japanskoj industriji, em Japan nama pomaze bezuslovno, pa kad jedan Japan moze nama da pomogne u donacijama raznog tipa, pa mogu i ja da vozim japanski auto.
     (dule, 23. jul 2017 11:17)

    # Link komentara

  25. to je istraga pro forme, jer Nemacka bas nikada nece pustiti ovu industriju da se sama bori, previse je bitna. Tako su ih spasavali i tamo 2008.
     (Zasto da ne, 23. jul 2017 10:58)

    # Link komentara

  26. U pravnoj drzavi sve moze pa i da se tuzi najjaca grana industrije. Niko nije zasticen bez obzira na politiku i lovu.
    (Ako me puste da napisem, 23. jul 2017 10:31)

    # Link komentara

  27. U prevodu-mafija .
     (cobo, 23. jul 2017 10:14)

    # Link komentara

  28. Nema od toga ništa. Ne sječe se grana na kojoj se sjedi. Ako i nešto dokažu, dobiće neku kaznu i udri dalje.
     (kele, 23. jul 2017 10:12)

    # Link komentara