Novi rekord: Pik-apom od Dakra do Moskve za 77 sati

Nemac Rajner Citlov i njegova ekipa postavili su još jedan u nizu rekorda u vožnji na dugim relacijama. Oni su Volkswagenovim pik-apom Amarok V6 TDI prešli rastojanje od 8.000 kilometara za samo 3 dana, 4 sata i 54 minuta.

Pošaljite komentar
  1. U proseku 103km/na sat bez stajanja bez sipanja goriva...sa tim prosek 120km/h hmmmm.....
    (Sasa, 28. april 2017 17:13)

    # Link komentara

  2. I koliko su puta usput prekršili ograničenje brzine? Ili će pre biti da su vozili kao da ga uopšte nema, a imali spreman fond za podmazivanje lokalnih pandura i plaćanje kazni?
    (Lorber, 28. april 2017 11:31)

    # Link komentara

  3. Ovaj put ih je kostao bar 10000 eura a oni "humanitarci" poklonili 1500. Bolje da su sedeli kod kuce i poklonili 11500...
     (delpiero, 28. april 2017 08:44)

    # Link komentara

  4. @EU Citizen
    A kada si se probudio?! Jel stvarno verujes u to sto pises?
    Ovo je bio sasvim respektabilan test za respektabilan auto i nema nikakve sumnje u to. Sve one lokacije koje si naveo (i video na vikipediji) su nepotrebne i ne dovode u pitanje izdrzljivost auta u svakom slucaju. Relacija Dakar-Moskva je sasvim dovoljna (i previse) za svakakve avanture, i prepreke koje su usledile. Nisi ti vozio dalje od Nemacke prijatelju...
    (Nemanja, 28. april 2017 05:56)

    # Link komentara

  5. To je vec dobro dokazan motor iz VW, kao i mnogi drugi moderni dizeli takvog (komercijalnog) tipa. Oni mogu ovako da se voze svaki dan, ne bas na tolikim relacije jer za time i nema neke potrebe, ali mogu. Dosta komercijalnih dostavnih vozila po srbiji prelazi svaki dan 500 i 600 km i izdrzavaju kao novi 3-4 godine bez vecih ili ikakvih kvarova. Bilo to bila mecka, iveko, vw ili neko drugi. Meni su ovde ove gume interesantne. Bas me zanima da li su ih menjali tokom puta, da li je neka pukla ili tako nesto. Stavljati kevlar u gume je bas interesantno, ako to uspe da se omasovi da li to znaci da cemo menjati gume mnogo redje jer ce biti izdrzljivije, jer su jace i otpornije kako pise u tekstu ili sta?
    (Bruka, 27. april 2017 12:19)

    # Link komentara

  6. OK, respect, ali od Maroka (koji ima odlične autoputeve, a ni obični putevi nisu tako loši kao što bi neko mogao da pomisli, izvezao sam par hiljada kilometara po njima), i nije baš neki problem, s obzirom da su zaobišli Ukrajinu i tamošnje rupe :)) Najgori deo je na početku, kroz Senegal, Mauritaniju i Zapadnu Saharu, pa posle, mnogo manje tragično, kroz Poljsku, Baltik i Rusiju, gde po toj trasi uglavnom nema auto-puteva, možda bi im bolje bilo da su izabrali trasu preko Belorusije, gde u pravcu Moskve postoji kakav-takav auto-put, negde od iza Bresta pa skoro do ruske granica, a i u Poljskoj je auto-put skoro do beloruske granice, mada, istini za volju, ni ja ne bih reklamirao "Batka" niti se petljao s njegovim režimom. Mada bi prave face bili tek da su izvezli preko Alžira, Tunisa, Libije, Egipta, Izraela, pa onda do Rusije ili preko Libana, Sirije, Turske i Gruzije kroz nekoliko aktivnih ili zamrznutih sukoba i zatvorenih granica, :)) ili, pak, zaobilaznom, ali ne mnogo manje problematičnom rutom preko Jordana, Saudi Arabije, Iraka, Irana i Azerbejdžana, gde je moguće zaobići ratne sukobe i većina granica je đene-đene otvorena (sa gomilom peripetija), ali svih drugih problema i rizika ne nedostaje :)))
     (EU Citizen, 27. april 2017 10:36)

    # Link komentara